Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Falcon 200 van de Franse marine zag twee Iraanse militaire schepen in de buurt van Frans-Polynesië

In de zomer van 2021 vergezeld van het Iraanse fregat Iris Sahand [classe Mowj]De IRIS Makran, een voormalige olietanker van meer dan 110.000 ton, omgebouwd tot een multifunctionele romp, waagde zich in de Atlantische Oceaan, met zeven Peykaap-raketwerpers zichtbaar op het dek. Ook in de Verenigde Staten brachten verschillende Pentagon-functionarissen de hypothese naar voren dat deze formatie waarschijnlijk naar Venezuela zou gaan om daar wapens af te leveren … Dit was niet het geval …

Na het oversteken van Kaap de Goede Hoop en vervolgens langs de westkust van Afrika, werden IRIS Makran en IRIS Sahand zelfs gespot in de Golf van Biskaje. [où ils furent suivis par la frégate française Latouche-Tréville, nldr]. Vervolgens gingen de twee Iraanse schepen naar het Engelse Kanaal en vervolgens naar de Oostzee om St. Petersburg te bereiken, het einde van het eerste deel van hun missie, om deel te nemen aan de zeeparade die werd georganiseerd ter gelegenheid van de 325e verjaardag. Russische marine.

In ieder geval was deze vlucht de eerste voor de Iraanse marine … Destijds maakte Teheran duidelijk dat een van de doelen van deze missie was om “het vermogen” van zijn marine te bewijzen om “ongunstige zeeën te bevaren”. en moeilijke weersomstandigheden” in de Atlantische Oceaan.

Het is duidelijk dat de Iraanse marine, die haar capaciteiten richt op operaties aan de kust, zichzelf een nieuwe uitdaging heeft gesteld: schepen naar de Stille Oceaan sturen. En dus, op 25 december, de commandant van het Pacific Naval District en de Pacific Naval Forces [ALPACI] Hij merkte op dat een Falcon 200 “Guardian” verkenningsvliegtuig van de Franse marine de IRIS Makran had gezien. [que l’on devine sur l’une des photographies publiées]Begeleid door het fregat Iris Dina [classe Mowj]ten westen van de exclusieve economische zone [ZEE] Frans-Polynesië [et donc à plus de 15’000 kilomètres de l’Iran].

READ  Viktor Orban hekelt de positie van de "vijand" van de Europese Unie

Hij voegt eraan toe dat de bemanning van de Falcon 200 van de Flotilla 25F contact heeft gemaakt met de twee Iraanse schepen. ALPACI merkte op dat die “hun voornemen hebben uitgesproken om de exclusieve economische zone ten zuiden van de Marquesas over te steken om de Stille Oceaan over te steken”.

Het is moeilijk om het pad te volgen dat IRIS Makran en IRIS Dena volgden. Deze twee schepen legden a priori aan in Tanjung Priok, een van de districten van Jakarta [Indonésie], vorige november. Het valt nog te bezien welk pad ze zullen volgen nadat ze de EEZ van Polynesië zijn overgestoken. De meest waarschijnlijke hypothese is dat ze dan het Panamakanaal nemen om bij de Atlantische Oceaan te komen… en dan Venezuela. Het lijdt geen twijfel dat de Amerikaanse marine – voorlopig stil – deze twee Iraanse schepen in de gaten zal houden.

Ter herinnering: IRIS Makran werd in 2021 aanvaard voor dienst. Zijn operationele capaciteiten zijn nog niet bepaald … maar er wordt aangenomen dat het is uitgerust met verschillende sensoren en middelen voor elektronische oorlogsvoering, dat dient als het “moederschip” voor speciale operaties. operaties [ou asymétriques]. Het dek biedt plaats aan maar liefst vijf helikopters, VTOL-drones en vier speedboten.

READ  De president roept op tot vervroegde parlementsverkiezingen op 30 januari 2022