Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een chef-kok in Istanbul geeft commentaar op de Michelingids

Voorzichtigheid verhogen? Chef Nuri Sweisal zou blij zijn met het telefoontje dat zijn restaurant zou worden opgenomen in de lijst. Michelingids. Maar de uitwisseling werd afgebroken: “Ik dacht dat het oplichterij was. Ik antwoordde: “Verbreek de verbinding!”

De Turkse chef-kok realiseerde zich dat zijn gesprekspartner geen bedrieger was toen hij op tv zijn restaurant bekeek, dat werd genoemd als een van de 53 etablissementen in Istanbul aanbevolen door de Symbolic Red Guide, dinsdag 11 oktober 2022, tijdens de steronthullingsceremonie voor de Michelingids Istanbul.

Een visrestaurant aan de oevers van de Bosporus

“Natuurlijk was ik heel verdrietig [de ne pas assister à la cérémonie, NDLR]. Ik heb een prachtig evenement gemist”betoverde de chef-kok van Rumelihisari Iskele, een visrestaurant aan de oevers van de Bosporus.

Het team van de Michelingids bevestigde de anekdote van dit afgebroken telefoongesprek. De inspecteurs van de gids, die in 1900 door de broers Andre en Edouard Michelin werd opgericht, gingen anoniem naar het restaurant waar hij 30 jaar chef-kok was, voor deze eerste selectie van de Michelingids van Istanbul.

“Ik weet niet of ze zeebaars of bonito aten (…) maar ze hielden van onze gerechten. Dat is een eer”zei meneer Soyzal. De chef-kok in Istanbul, die sinds een paar dagen een nieuw wit jasje draagt ​​met het bekende Michelin en Bibendum opschrift, wil nu een ster winnen. “Ik ga nieuwe specialiteiten op onze menukaart zetten. ik hoop [les inspecteurs du Michelin] Hij komt terug zonder dat we het weten. »