Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Belgische ploeg met veel schulden in het Europees Kampioenschap Honkbal 5

Een Belgische ploeg met veel schulden in het Europees Kampioenschap Honkbal 5

Het 5e Europees Kampioenschap Senioren Honkbal bracht 13 landen samen, van 7 tot 11 november, in Druskininkai, Litouwen. De Belgische ploeg presteerde uitstekend en verzekerde zich van een vijfde plaats en vooral van een vrijwel perfecte groepsronde (vier overwinningen tegen één nederlaag). Een fantastische prestatie, die veel te danken heeft aan de familie Andennais, want de ‘Black Bears’ hadden er zelf vier (Maëline Despontin, Jennifer Malaisse, Aubin Dupont en Séraphin Laroy) in de selectie zeven (één speler raakte vlak voor de wedstrijd geblesseerd). ). nooit). “We kunnen er zelfs vijf zeggen, omdat Ewout Vrijders, weliswaar opgeleid bij de Merchtem Club, bij ons gediplomeerd is in deze interne specialiteit.” Andon-president David Delphine identificeert zich.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat de hoofdcoach, Nicolas Havelange, ook in de arena speelt, in Baseball 5. “Hij werd gekozen als coach van het toernooi, als onderdeel van het modelteam dat aan het einde van de competitie werd gevormd.” Hij noemt Mikael Despontin, die samen met andere vaders zijn dochter Maylene ging aanmoedigen en een helpende hand (supervisie) ging bieden aan het Belgische personeel. “De ploeg was relatief jong, want vorig jaar deden er nog drie mee aan het EK Onder-17 Kampioenschap in Sofia. Ze hadden een goede competitie. Ze misten een klein beetje aanvalskracht en voelden misschien wat druk in de slotfase.” Maar in hun groep speelden ze hun spel goed. Vooral tegen Italië, dat zeker dacht dat hun taak gemakkelijker voor ons zou zijn. Er was zelfs een lichte teleurstelling, zoals gebeurde in de slotfasewedstrijden tegen Nederland en Spanje, die niet zo vergezocht. Met een beetje vaardigheid was het podium in zicht. Aan de andere kant waren Litouwen en Frankrijk, die aan de finale deelnamen, duidelijk superieur, en dat wisten we. Het blijft een rijke ervaring, die mooie vooruitzichten biedt voor de volgende editie over twee jaar.” Ontmaskert de beroemde Gesvois-piloot.

READ  10 nederlagen op rij thuis tegen de Rode Wolven in de kwalificaties voor het EK Handbal: "We gaan er alles aan doen om de trend te keren"

2027-versie in de arena?

Het zou nog belangrijker zijn als meer clubs zouden investeren in deze indoorversie van honkbal. “Het is helaas altijd hetzelfde debat“, hekelt David Delphine. De meerderheid van de clubs wil er niets over horen, ook al gaat het niet om concurrentie, maar om integratie. Persoonlijk moest ik stoppen met het spelen van Baseball 5 vanwege mijn knie op 38-jarige leeftijd (lacht). Maar ik blijf ervan overtuigd dat de toekomst van onze sport daar in Europa ligt. Niet voor niets werd het toegevoegd aan het programma van de Olympische Jeugdspelen 2022…

De praktijk blijft dus beperkt tot enkele clubs (Andes, Benche en zelfs Seraing, in het zuiden van het land) en tot competities in België, maar ook in Frankrijk en Nederland, waar het enthousiasme het grootst is. Hoe het ook zij, de Black Bears zullen aandringen. “De stad Anden is bereid om een ​​nationaal centrum van hoog niveau te ontwikkelen, in Arena, indien mogelijk in samenwerking met de federatie of de vereniging. Het is verrassend dat deze autoriteiten de kans nog niet hebben gegrepen, als we alle moeilijkheden kennen die dat met zich meebrengt.” waar veel partijen mee te maken hebben bij het vinden van beschikbare kamers.”vraagt ​​de voorzitter van de club die op 9 maart een open toernooi gaat organiseren. Het heeft zich zelfs aangemeld voor het organiseren van het Europees Kampioenschap van 2027.