Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duralex verzoekt om “opening van juridische herstelactie”

Duralex verzoekt om “opening van juridische herstelactie”

Nadat glasgigant Duralex sinds september 2022 zijn oven meerdere keren heeft moeten sluiten vanwege stijgende energieprijzen, kondigt het de opening van juridische herstelprocedures aan.

Glasbedrijf New Duralex International (NDI), exploitant van het consumentenmerk Duralex-glaswerk, “Ze verzocht om de opening van een gerechtelijke invorderingsprocedure in haar voordeel bij de rechtbank van koophandel van Orléans.”Dat hebben we op dinsdag 16 april vernomen in een persbericht van het bedrijf.

“Het doel is om een ​​koper voor NDI te vinden en daarom streven we ernaar de beste oplossing voor het bedrijf te vinden.” Die 230 mensen tewerkstelt in zijn historische fabriek in Chapelle-Saint-Mesmin (Loiret), verwijst naar het persbericht waarin stond: “Een bewindvoerder en een wettelijke vertegenwoordiger moeten door de rechtbank worden aangesteld om het bedrijf bij te staan ​​tijdens de monitoringperiode, die open moet zijn.”.

Volgens een vakbondsbron werden werknemers vorige week gewaarschuwd voor de erbarmelijke financiële situatie van het bedrijf. De financiële situatie is sinds eind 2023 verslechterd.

'Ik ben verrast. Dat had ik niet verwacht.'

François Dufrain, verkozen tot CSE Duralex.

Na vanochtend een bijeenkomst met het management te hebben gehouden om hun medewerkers voor de situatie te waarschuwen, is dit de indruk ‘Om weer helemaal opnieuw te beginnen’ Voor François Dufrain, CSE gekozen uit Duralex.

Het bedrijf, gevestigd in Chapelle-Saint-Mesmin in de Loiret, werd in januari 2021 door Pyrex overgenomen voor € 3,55 miljoen.

In 2022 werd het bedrijf, geconfronteerd met stijgende energieprijzen, gedwongen zijn enige oven stand-by te zetten om geld te besparen. Als gevolg hiervan werd het bedrijf gedwongen zijn toevlucht te nemen tot gedeeltelijke werkloosheid om de kosten te verlagen en de financiën op peil te houden.

READ  Fitch voorspelt een perfecte storm voor de wereldeconomie

Meer recentelijk, begin 2024, hoorde de nieuwe exploitant dat het ‘vervuilingsrechten’ moest betalen die het bedrijf vóór de overname niet had betaald. Er zijn meer broeikasgassen vrijgekomen dan het toegewezen quotum. Het bedrijf moest toen ruim 840 duizend euro betalen.