Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duitsland geeft toe ‘genocide’ in Namibië

Duitsland geeft toe ‘genocide’ in Namibië

Duitsland gaf vrijdag 28 mei voor het eerst de toezegging toe “Genocide” Tegen de Herero- en Nama-bevolking van Namibië tijdens het koloniale tijdperk.

“We zullen deze gebeurtenissen nu formeel kwalificeren voor wat ze zijn vanuit het oogpunt van vandaag: genocide.”Dat zegt de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas in een verklaring.

Deze verklaring verwelkomt de conclusie van a of “een overeenkomst” met Namibië na meer dan vijf jaar van bittere onderhandelingen over de gebeurtenissen in deze Afrikaanse gebieden die tussen 1884 en 1915 door Duitsland werden gekoloniseerd. Duitse kolonisten vermoordden tienduizenden Herero en Nama in bloedbaden die werden gepleegd tussen 1904 en 1908, die door veel historici als de eerste worden beschouwd genocide Collectief in XXe eeuw.

“In het licht van de historische en morele verantwoordelijkheid van Duitsland zullen we Namibië en de nakomelingen van de slachtoffers om vergeving vragen” naar “gruweldaden” Toegewijd, vervolgde de minister. in een Een gebaar van erkenning van het immense lijden dat de slachtoffers is aangedaan, zal de Europese staat steunen “Wederopbouw en ontwikkeling” Hij voegde eraan toe dat Namibië een financieel programma heeft van 1,1 miljard euro.

“Duitsland aanvaardt genocide is een eerste stap in de goede richting”Alfredo Hongaars, woordvoerder van de Namibische president Haji Geingob, antwoordde.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Berlijn om Afrika terug te nemen

Geen wettelijke vergoeding

Het hoofd van de Duitse diplomatie stelt vast dat het geen kwestie is van compensatie op wettelijke basis en dat deze erkenning niet de weg vrijmaakt voor enige “Juridische claim voor schadevergoeding”. Dit bedrag zal volgens bronnen dicht bij de onderhandelingen over dertig jaar worden betaald en zou in de eerste plaats ten goede moeten komen aan de nakomelingen van deze twee volkeren.

READ  Vulkaanuitbarsting op La Palma - honden die vastzitten in lava worden in het geheim gered door een team van anonieme weldoeners

De misdaden die tijdens de koloniale periode zijn begaan, hebben de betrekkingen tussen de twee landen jarenlang vergiftigd. We kunnen geen lijn trekken op het verleden. Echter, het beseffen van je fout en het vragen om vergeving is een belangrijke stap in het overwinnen van het verleden en het samen bouwen aan de toekomst., waardeerde het hoofd van de Duitse diplomatie.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De genocide in Namibië: Duitsland confronteert zijn koloniale verleden

In de wens tot verzoening heeft Duitsland in 2019 de beenderen van de Herero- en Nama-stammen aan Namibië overgedragen, en vervolgens verzocht de minister van Buitenlandse Zaken Michel Müntefering om Vergeving uit de grond van mijn hart.

Een gebaar dat hun kleinkinderen en de Namibische autoriteiten duidelijk onvoldoende vonden, aangezien ze een officiële verontschuldiging en herstelbetalingen eisten. Duitsland heeft zich hier herhaaldelijk tegen verzet, daarbij verwijzend naar de miljoenen euro’s aan ontwikkelingshulp die sinds de onafhankelijkheid in 1990 aan Namibië zijn betaald.

Als geheugenwerk in Duitsland in de nazi-periode over het algemeen als typisch wordt beschouwd, dan is het in de koloniale periode in Afrika, vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw.e Twintigste en begin twintigste eeuweHet is lange tijd verwaarloosd.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Het bloedbad van Herero keert terug om Namibië te achtervolgen

vernietig de opstand

Tegenwoordig vertegenwoordigen Herero-stammen ongeveer 7% van de bevolking van Namibië, vergeleken met 40% aan het begin van de twintigste eeuw.e eeuw. Beroofd van hun land en vee, kwamen ze in 1904 in opstand tegen Duitse kolonisten, waarbij ongeveer honderd van hen werden gedood. De Duitse generaal Lothar von Trotha werd gestuurd om de opstand neer te slaan en hij beval hun uitroeiing. Een jaar later stond de familie Nama op en onderging hetzelfde lot.

READ  Shanghai herdefinieert 2,7 miljoen inwoners voor bevolkingsonderzoek

In totaal stierven tussen 1904 en 1908 minstens 60.000 Herero en ongeveer 10.000 Nama. Duitse koloniale troepen gebruikten genocidale technieken: massamoord, ballingschap in de woestijn, waar duizenden mannen, vrouwen en kinderen stierven van de dorst, en concentratiekampen, zoals als de beruchte On Shark Island.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De geschiedenis van het boek. Ter nagedachtenis aan Herero en Nama

De botten, vooral de schedels van de slachtoffers, werden naar Duitsland gestuurd voor racistische wetenschappelijke experimenten. Dr. Eugene Fischer, die op Shark Island diende en wiens geschriften Adolf Hitler beïnvloedden, trachtte te bewijzen: “Blanke overheersing”.

De wereld met Agence France-Presse