Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Door het enorme tekort aan zonnetegels zijn klanten dakloos

Ben je hier Momenteel ondergaat tekort Belangrijk in verband met zijn zonnedak. Samenleving Amerikaans Niet in staat om aan bepaalde verzoeken te voldoen, waardoor sommige klanten dakloos worden. Vanwege de gespannen situatie heeft Tesla volgens informatie vanElektrisch doorgegeven door Nomirama Donderdag.

Concrete casus: klant Los Angeles Die de keuze voor het zonnedak maakte, vroeg Tesla om in januari te beginnen met de installatie van het dak. Maar op dit moment, vanwege het ontbreken van zonnetegels, blijft het alleen over met platen multiplex en een waterdichtingslaag.

Beschikbaarheid is niet aangekondigd

Tesla maakte deze klant duidelijk dat de tegels binnen de komende acht weken geleverd zouden worden en dat het onder de toekomstige tegels geplaatste afdichtingssysteem zes maanden houdbaar zou zijn. Maar toen hij contact opnam met de verkoper van het bedrijf, hoorde de klant dat de levering van tegels mogelijk pas … eind december zal plaatsvinden. Als dat het geval was, zou de periode waarin hij zijn dak strak hield voorbij zijn.

READ  Airbus annuleert 19 A350's besteld door Qatar Airways

Het geval van deze Amerikaan staat niet op zichzelf. Andere klanten klagen dat hun installatie van zonnepanelen is vertraagd zonder dat Tesla echt volgens een betrouwbaar schema heeft gecommuniceerd. De tegels worden geproduceerd in de Gigafactory in New York. Het bedrijf van Elon Musk was van plan om 1.000 daken per week te produceren, maar het wereldwijde tekort aan zonnecellen heeft dat doel drastisch verminderd. Het resultaat: Tesla neemt geen bestellingen meer aan van het Solar Roof, richt zijn krachten op lopende bestellingen en geeft prioriteit aan renovaties aan beschadigde daken.