Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dissociatie: wat is het ‘vaccinsyndroom’ dat artsen vooral zorgen baart?

Basic
De afgelopen weken maken gezondheidswerkers zich zorgen over het zien van patiënten die besmet zijn verklaard met het Covid-19-virus op de eerste hulp, kort voor hun eerste injectie. Ze ontspannen zich na vaccinatie, ontspannen en geven septumbewegingen op. Een functie met een naam: pollen syndroom.

Gezondheidsautoriteiten zijn begonnen alarm te slaan in het licht van een nieuwe vorm van gevaar voor de bevolking: het vaccinsyndroom. Het treft voor het eerst vaccins die de barrière-gebaren en de voorzichtigheidsplicht hebben verlaten die ondanks de voortschrijdende deconfinering vereist blijft. Onder de euforie van hun eerste injectie vergeten ze gewoon dat ze nog niet beschermd zijn tegen het virus en lopen ze het risico op infectie.

“Als we eenmaal gevaccineerd zijn en familie of vrienden ontmoeten, hebben we de neiging om te sluiten, elkaar de hand te schudden en elkaar weer te kussen. Maar we moeten niet vergeten dat het virus zich nog steeds verspreidt”, benadrukt Jan. Michel Constantine, hoofd van de afdeling reanimatie van het Parijse Petit Salpetriere-ziekenhuis, citeert onze collega’s uitEuropa 1.

Ten minste 15 dagen na de tweede dosis

Dientengevolge zien artsen steeds meer profielen van patiënten die op ziekenhuisafdelingen arriveren die zijn vergeten dat ze pas echt beschermd zullen zijn tegen het virus – tenminste – twee weken na de tweede injectie. niet Hiervoor. “Ze zien hun eerste dosis als een totem, terwijl de eerste antilichamen pas 15 dagen later verschijnen en dan geleidelijk omhoog klimmen”, herinnert infectieziektespecialist Benjamin Davido zich van het Garches-ziekenhuis in Hauts. -de-Seine, wat wordt uitgedrukt in Parijse kolommen.

READ  Ile-de-France registreert een incidentie van meer dan 1.200 gevallen per 100.000 inwoners

De profielen zijn vaak hetzelfde, volgens Jane Marc Agustinucci, een arts bij Samu 93, die ook werd ontmoet door onze collega’s: mensen van ’60 tot 75 ‘, die onlangs baat hadden bij het injecteren van hun eerste dosis om dierbaren te vinden, zonder op te letten . Ze vertellen me: “Nee, het is niet mogelijk, ik heb de vaccinatie.” Je hoeft ze alleen maar te vragen hoelang geleden, om te weten dat ze de eerste dosis pas tien dagen geleden hebben gekregen. , De spoedarts voltooit.

Als dit fenomeen nog niet tot “echte herstelgolven” heeft geleid, baart het de autoriteiten zorgen, die in deze periode waakzaamheid oproepen die vooral bevorderlijk is voor ontspanning.