Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Diamanten zullen niet snel het sterkste materiaal op aarde worden!

Diamanten zullen niet snel het sterkste materiaal op aarde worden!

Het is bekend dat diamant niet alleen een edelsteen is, maar ook het meest resistente materiaal is dat momenteel op aarde bestaat. Momenteel… omdat dit metaal in de nabije toekomst mogelijk wordt uitgefaseerd.

Zuivere koolstof en ultrafijne kristallijne structuur diep onder de grond verkregen. Diamanten zijn daarom het sterkste natuurlijke mineraal dat momenteel bekend is. Het valt eigenlijk bovenaan de schaal van Mohs die de hardheid van een metaal beoordeelt MetalenMetalen Op een schaal van 1 tot 10. Knijpen in zuur en weerstandweerstand Bij extreme druk en slijtage wordt vaak diamant gebruikt ToepassingenToepassingen Industrieel en wetenschappelijk onderzoek, in het bijzonder om zeer grote druk te reproduceren.

Superieure diamant is resistenter

Almas kan echter zijn status als verzetsheld verliezen. In feite voerden onderzoekers theoretische simulaties uit die suggereerden dat A MineraalMineraal Mogelijk is er meer weerstand. Dit mineraal is BC8. Het bestaat ook uit pure koolstof en zal 30% beter bestand zijn tegen druk dan diamant, vanwege de iets andere kristalstructuur. Deze superdiamant heeft eigenlijk niet de zwakteniveaus die te vinden zijn in het kristalrooster van een diamant.

Een metaal dat op aarde moeilijk te vervaardigen is, maar wel op andere planeten te vinden is

In theorie zou dit mineraal kunnen bestaan. Alleen in theorie, want tot nu toe is geen enkel laboratorium erin geslaagd het te vervaardigen. En niet voor niets: simulatieresultaten van A SupercomputerSupercomputer Hieruit blijkt dat hiervoor extreme druk- en temperatuuromstandigheden moeten worden toegepast. Maar onderzoekers wanhopen niet om dit te bereiken, vooral niet door de noodzakelijke omstandigheden te creëren door in botsing te komen met de diamanten die worden gegooid. SnelhedenSnelheden supersonisch voordat het onder extreme druk wordt samengedrukt.

READ  Donkere materie kan zich verbergen in een andere dimensie van het universum

Als BC8 nog niet op aarde bestaat, bestaat het mogelijk al op andere werelden. Onderzoekers geloven dat het de kern zou kunnen vormen van sommige koolstofrijke exoplaneten. De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd In het tijdschrift Journal of Physical Chemistry Letters.