Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze tekenen kunnen hersenkanker veroorzaken

Deze tekenen kunnen hersenkanker veroorzaken

Symptomen van hersenkanker houden verband met de grootte en de exacte locatie. De keuze van de behandeling wordt aangepast aan de toestand van elke patiënt.

Elk jaar worden bijna 5.000 nieuwe gevallen van hersenkanker vastgesteld. Deze neoplastische laesie ontwikkelt zich in de schedel en er zijn verschillende vormen die de symptomen en de snelheid van ontwikkeling bepalen. In het begin, wanneer de tumor klein is, veroorzaakt deze meestal geen symptomen. Naarmate het groeit, kan het bepaalde tekenen veroorzaken. Zoals beschreven op de website hangt er niet van afSommige symptomen moeten serieus worden genomen en moeten leiden tot een consult met een arts die de enige is die testen voor een diagnose kan uitvoeren.

Vanaf de beginfase van de ziekte krijgen sommige patiënten epileptische aanvallen, die gepaard kunnen gaan met bewustzijnsverlies. Sommige patiënten hebben ook gedeeltelijke verlamming (van het gezicht, een kant van het lichaam, enz.), spraak-, spraak- en gehoorstoornissen. Onder de tekenen die serieus moeten worden genomen, ervaren sommige patiënten ook veranderingen in hun persoonlijkheid:Mensen met een hersentumor kunnen in de loop van maanden steeds meer teruggetrokken of gedesoriënteerd raken, of moeite hebben met het uitvoeren van taken die ze voorheen wel konden.De krant legt uit.

Hoofdpijn

Onder de symptomen van hersenkanker hebben patiënten meestal hoofdpijn, maar dit teken is zelden geïsoleerd. Zoals The Independent opmerkt, zijn hoofdpijn vaak anders dan in het verleden en worden ze binnen enkele weken erger. Het kan ook gepaard gaan met misselijkheid en braken.

Deze symptomen zijn niet specifiek voor hersentumoren en alleen uitgebreide onderzoeken zullen de diagnose stellen. Zodra een tumor is geïdentificeerd, kan een passende behandeling worden ingesteld. Net als andere soorten kanker kunnen hersentumoren worden behandeld met chirurgie, bestralingstherapie of chemotherapie.

READ  Covid-19: Hoe bijen werden getraind om het virus in seconden te herkennen

Video – Gezondheidsboek – Dr. Christian Recchia: “Het is de eerste kanker van alle geslachten, dus je moet erover nadenken”