Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De vraag naar alcohol in Nederland is niet langer beperkt tot de prijs

De vraag naar alcohol in Nederland is niet langer beperkt tot de prijs

Pas op voor clichés, vooral het vervangen van kaarten tijdens deze periode van gezondheidscrisis. Voor Franse wijnexploitanten is de algemene mening dat Nederland een prijsmarkt is: “Ja, importeurs zijn volop aan het onderhandelen, het zit in hun genen om handelaar te zijn. Maar dealers hebben ingezien dat je de middelen moet inzetten om een ​​goed product te krijgen “ Zegt Michael Lane, Manager Wines and Spirits Export Affairs op het kantoor in Amsterdam in Business France.

De deskundige beschouwt de verwachte stijging van de gemiddelde prijs van verkochte wijnen in 2020 als bewijs dat de markt is gegroeid. In supermarkten kan de aankoopprijs variëren van 3,5 tot 4,5 of 5 tot. Bij slijterijen zakt het gemiddelde ticket van 7,5 naar 8,5 of 9. Voor online verkopen zal de stijging zijn van 11 naar 12. Deze trend, versneld door de Govt-epidemie en de controle ervan, ging vooraf aan de gezondheidscrisis. “De eetcultuur is in opkomst in Nederland dankzij steeds meer kookshows” Michael Lane vermeldt echter dat slechts 15% van de Nederlanders alcohol drinkt tijdens de maaltijden (maar ervoor, een aperitief of erna, voor de tv).

Dominantie van IGP en Franse wijnen

Terwijl de Nederlandse markt in waarde evolueert, zijn de meest geïmporteerde Franse wijnen die gedomineerd worden door IGP-wijnen (gekenmerkt door een idee van betaalbare prijzen) (Base de Oak en Southwest Frontier) Franse wijnen (zie onderstaande infographics). Michael Lasney wijst echter op de sterke groei van sommige oproepen (Provence for Rose, Lower Lion by Cenil …) en waardevol label (vooral biologisch, 10% marktgewicht, maar biodynamica en natuurbenadering). Wijnen).

READ  In Nederland is de extreemrechtse partij van Geert Wilders verantwoordelijk voor immigratie

Voor de rest van de leiders laten Franse wijnen een goede groei zien op de Nederlandse markt tegen 2020 (+ 5% en + 4% waarde vergeleken met 2019), maar ze liggen nog steeds onder de algemene marktprestaties (respectievelijk + 10 en + 11%) . Landen zijn een volwassen markt, zelfs verzadigd, zoals Michael La opmerkt, wat de sterke internationale concurrentie onderstreept die uit de Nieuwe Wereld (Chili en Zuid-Afrika) komt voor wijnen van Europese internationale wijngaarden (vooral Duitsland).

Ontwikkeling van e-commerce

Als de wederuitvoer van wijnen deze aanzienlijke toename van de invoer kan verklaren (vooral voor België, Noorwegen en Groot-Brittannië), is 2020 het beste boekjaar voor wijnnetwerken. Supermarkten en wijnhandelaren. Om de wijnverkoop te digitaliseren en het marktaandeel van de online verkoop van wijnen met 10 tot 35% te vergroten.

Maar wanneer restaurants in Nederland gesloten zijn (sinds 14 oktober 2020), is de wijnvoorraad naar leveranciers op het CHR-netwerk (café, hotel en restaurant) hoog. Michael Lasney dringt aan op de verkoop van aandelen onder distributeurs om onverkocht voedsel van restaurants om te zetten in momenteel werkende kanalen.

Het opzetten is niet eenvoudig

In deze context“Het is vandaag de dag niet eenvoudig om een ​​plek op de Nederlandse markt te vinden. Er zijn veel aandelen. Het vinden van een importeur die op zoek is naar Franse wijnen, is ingewikkeld. Het land is klein, ze hebben meestal één wijn per portregio in hun portefeuille ” Verslag van Michael Lasney. Die vermeldt dat Franse operatoren zich kunnen onderscheiden door innovatie, in termen van nieuwe producten (alcoholvrij) en verpakkingen (geen sobere en ouderwetse labels).

READ  De belangrijkste voorspelling van Edwin van der Sar is niet meer zeker

Voor meer informatie over deze markt, klik hier