Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten en hun bondgenoten verwijderen Rusland uit de internationale handel

Joe Biden kondigde aan dat hij de invoer van producten uit “belangrijke sectoren van de Russische economie, waaronder zeevruchten, wodka en diamanten” zou stopzetten. Ook de export van luxegoederen wordt verboden.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

En de Verenigde Staten hebben de sancties tegen Moskou verder geschrapt en hebben op vrijdag 11 maart besloten Rusland uit te sluiten van het wederzijdse regime dat de wereldhandel regeert, wat de weg vrijmaakt voor bestraffende tarieven als reactie op de invasie van Oekraïne. De Verenigde Staten, onze bondgenoten en onze partners blijven samenwerken om de economische druk te vergroten [Vladimir Poutine] Rusland raakt steeds meer geïsoleerd op het wereldtoneel.Dat zei de Amerikaanse president vanuit het Witte Huis.

Joe Biden kondigde ook een importverbod aan “De belangrijkste sectoren van de Russische economie, waaronder zeevruchten, wodka en diamanten”. In de nasleep van deze aankondiging kondigde het Amerikaanse ministerie van Handel een verbod aan op de export van luxegoederen, waaronder juwelen, auto’s, kleding en antiek, naar Rusland en Wit-Rusland.

De Europese Unie volgde het voorbeeld van Washington en kondigde op haar beurt een verbod aan op de export van haar luxegoederen. De Europese Unie en de Groep van Zeven sloten zich ook bij Washington aan bij het intrekken van de zogenaamde status van ‘meest favoriete land’ Moskou geniet ervan en faciliteert de vrije handel in goederen en diensten.

Wat de Verenigde Staten betreft, zal Rusland zich dus aansluiten bij Cuba en Noord-Korea, de enige twee landen die door ’s werelds leidende macht zijn uitgesloten van het principe van wederkerigheid dat de basis vormt van de meeste internationale handelsbetrekkingen.

READ  Tegenstanders van abortus kunnen cel in voor 'intimidatie'

De handel tussen de Verenigde Staten en Rusland is weliswaar beperkt, maar deze beslissing is een nieuwe klap voor de Russische economie. Vorig jaar importeerden de Verenigde Staten ongeveer $ 30 miljard aan Russische producten – inclusief $ 17,5 miljard aan ruwe olie, een grondstof waar Washington zojuist een regelrecht embargo op heeft opgelegd.