Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De tweede Franse fokker maakt zich door geldgebrek zorgen over zijn toekomst

De tweede Franse fokker maakt zich door geldgebrek zorgen over zijn toekomst

“data-script =” https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js”>

Lucien Georgelin, president van het gelijknamige bedrijf, zegt dat zijn bedrijf “op scherp” staat. In totaal staan ​​350 banen op de tocht.

Een naam uit de Franse agrovoedingsgeschiedenis die op het punt staat failliet te gaan? Donderdag, in een interview met gespecialiseerde journalist Olivier Duvers L Zijn blog “Le Web Grande Conso”Lucien Georgelin, president en oprichter van het gelijknamige familiebedrijf en de op een na grootste producent van jam in Frankrijk (na Andros), heeft de financiële problemen van zijn bedrijf onthuld. Volgens hem is ze datAan de rand van de afgronden daardoor staan ​​350 banen op de tochtcashflow probleem“.

Ik werd deze zondag geïnterviewd door een regionaal dagblad Zuidwesten Lucien Georgelin wilde dat het minder storend zou zijn. “We zijn niet helemaal gespannen, maar dit is iets dat zou kunnen gebeurenHij bekende en verduidelijkt:Het bedrijf heeft niet de financiële middelen om al het fruit te kopen dat nodig is gezien de grote bestellingen aan het einde van het jaar, die alleen al tussen de 5 en 6 miljoen euro wegen.»«November en december wegen bijna een kwart van onze activiteitDe president vertelde Le Web Grande Conso blog.

Ondersteuning in de detailhandel

Hij vreest daarom dat hij niet op grote schaal distributiediensten aan zijn klanten kan leveren. “Ik zou niet de middelen hebben om dit te doen zonder financiële hulp om de eindjes aan elkaar te knopen. Ik zou 3 tot 4 miljoen euro nodig hebben om een ​​rustige baan te krijgen“, Waarschuw Zuidwesten. Achter dit gebrek aan liquiditeit zit volgens de oprichter van het bedrijf gevestigd in Verazil, in Lot-et-Garonne, “reeks verschijnselen“Externe schokken, Covid en de inflatiecrisis, vooral grondstoffen (fruit, glas, etc.), maar ook”Grote investeringenDe afgelopen jaren ging het om meer dan 20 miljoen euro. na winstgevendheidGoedVolgens Lucien Georgelin.Zullen we een 100% familiebedrijf, winstgevend bedrijf dat alleen de steun van zijn klanten heeft omdat het het zich niet kan veroorloven om grondstoffen te kopen, verschuldigd zijn?‘, deed hij alsof hij het vroeg.

READ  Wat zijn de beleggingstrends voor 2024?

Misschien had een alarmerende kreet van het hoofd van het bedrijf, dat ook compotes, spreads en zelfs ontbijtgranen verkoopt, effect. “Nadat het artikel op donderdag was gepubliceerd, kreeg ik telefoontjes van alle bazen grote distributie Om hun steun te verzekeren, om me hier doorheen te helpenMelden bij Zuidwesten. Volgens hem, “Sommigen zijn ook bereid om ons campagnekredieten te geven en zich ertoe te verbinden de volumes gedurende twee jaar af te nemen, totdat we het saldo kunnen terugkrijgen.Om uit deze slechte periode te komen, zei Lucien Georgelin ook dat hij “Publiek om 10% van het bedrijf aan werknemers te geven. (…) Want als we eruit komen, zal het met hen zijn“.

“data-script =” https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js”>