Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De telescoop van Euclides is onderweg om de donkere kant van het universum te verkennen

De telescoop van Euclides is onderweg om de donkere kant van het universum te verkennen

Echt cool avontuur. Na een “perfecte” start op zaterdag, Europese ruimtetelescoop Euclid Op weg naar zijn uitkijkpunt, en van daaruit zal hij proberen licht te werpen op een van de grootste mysteries in de wetenschap, donkere materie en donkere energie, die 95% van het universum uitmaken maar waar we nauwelijks iets vanaf weten.

De satelliet vertrok om 11.12 uur lokale tijd vanaf Cape Canaveral, Florida, aan boord van een Falcon 9-raket van het Amerikaanse bedrijf SpaceX. Nadat het zich had losgemaakt van de raket, vuurde het, zoals verwacht, zijn eerste signaal af. De telescoop van twee ton zal op 1,5 miljoen km afstand worden geplaatst Land. Het wetenschappelijke werk zou over ongeveer drie maanden moeten beginnen, zodra de kalibratie van het instrument is voltooid.

Ontdek de geheimen van donkere energie

“Het is een heel gelukkig moment om deze missie op weg naar zijn bestemming te zien”, zei Josef Achbacher, directeur-generaal, tijdens de live video van de European Space Agency (ESA). Carol Mundell, wetenschappelijk directeur van de European Space Agency, voegde eraan toe dat de lancering “uitstekend” was. In de komende zes jaar zullen we de mysteries van de duistere kant van het universum ontdekken. »

De sonde tekent een 3D-kaart vanwezenHet omvat miljarden sterrenstelsels, meer dan een derde van de hemel. De gedetecteerde verre sterrenstelsels zullen het mogelijk maken om terug te gaan in de tijd tot 10 miljard jaar geleden – de tijd die hun licht nodig had om ons te bereiken.