Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De tarieven hebben de 4% bereikt… binnenkort 5%?

De tarieven hebben de 4% bereikt… binnenkort 5%?

Hoge rentevoeten in Frankrijk

De rentetarieven, die de maximale rente bepalen waartegen een bank kan lenen, blijven stijgen. In juli 2023, Het bereikte 5,09% en steeg verder tot 5,33% voor leningen van meer dan 20 jaar augustus 2023.

Deze stijging wordt verklaard door de noodzaak voor banken om hun marges te behouden in het licht van de stijging van de belangrijkste rentetarieven van de Europese Centrale Bank (ECB). Deze hoofdtarieven, die worden verhoogd om de inflatie te bestrijden, hebben een directe invloed op de rentetarieven van de verstrekte leningen.

Hypotheekrente schommelt naar 4%

De hypotheekrente is namelijk aan het stijgen. Terwijl het gemiddelde tarief in juni 2023 3,45% bedroeg, bereikte het in juli 2023 3,61%. Nog verontrustender is dat sommige leners al tarieven van meer dan 4% aanbieden, vooral voor langlopende leningen.

Deze stijging is voornamelijk het gevolg van het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank. Maar ook de bereidheid van banken om te profiteren van de maandelijkse betaling van erosietarieven. Het is vastgesteld voor begin 2023 en zorgt voor een snelle stijging van de hypotheekrente.

Sterke daling van het aantal verstrekte hypotheken

Volgens gegevens van de Bank of France is de productie van nieuwe hypotheken aanzienlijk gedaald, Van 19 miljard euro naar 11,1 miljard tussen 2022 en 2023, een daling van 41%.

Verschillende factoren verklaren deze daling. Naast de rentestijging zijn ook de kosten van levensonderhoud gestegen. Bovendien blijven de vastgoedprijzen ondanks de prijsstijging hoog, waardoor aankopen voor veel gezinnen minder toegankelijk worden.

De vooruitzichten voor huizenkopers

In deze context staan ​​potentiële kopers voor grote uitdagingen. Hogere hypotheekrentes verhogen de kosten van leningen, waardoor huishoudens minder geld kunnen lenen.

READ  Fraudebestrijding veroordeelt verzekeringsmaatschappijen wegens "misbruik" en "gebrek aan transparantie"

Het is echter altijd mogelijk om in de toekomst opnieuw over de hypotheekprijs te onderhandelen als de tarieven dalen. Voor degenen die het zich kunnen veroorloven, geef uw project voor het kopen van onroerend goed niet op. Maar het is essentieel om waakzaam te blijven en op de hoogte te blijven van markttrends.