Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De reactie van Rima Abdelmalek dwingt respect af

De reactie van Rima Abdelmalek dwingt respect af

Rima Abdel Malek, minister van Cultuur, bij het concert van Molière in het theater. Emmanuel Dunand/AFP

Ontkenning – Twee die-hard CGT-actrices arresteerden hen in 34H Moliere-concert – “Wij zijn geen honden! Lang leve de tajines!” – Rima Abdel-Malik koos ervoor om wraak te nemen, niet om te glimlachen.

Sinds de avond van het concert van Moliere op het podium circuleren tweets waarin de “moed” van Rima Abdel Malek, minister van Cultuur, wordt geprezen op sociale media. Afkomstig van karakters van alle politieke overtuigingen, laten ze zien dat het soms maar een paar minuten duurt om van de categorie “minister – onbekend – nutteloos voor niets” over te gaan naar de meer jaloerse categorie “politiek ambt bekleden”.

Dus “gerespecteerde minister”aldus Jean-Pierre Raffarin, terwijl Aurélien Véron, adviseur van LR op het stadhuis van Parijs, het ‘gezonde reactie’ En dat Renaud Moseller uitroept: “Dit is hoe we reageren op degenen die ons willen laten geloven dat Frankrijk een hel is!”

Naast openbare tweets van verkozenen regende het regende felicitaties op de laptop van de minister. “Ik sms’te haar om te zeggen dat ik haar vrij en dapper vondzegt muzikant Ibrahim Maalouf, een van zijn vrienden. Om haar goed te leren kennen, ik weet dat ze een sterk humeur heeft en ik verwachtte…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 75% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items direct.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Segolene Royal is de nieuwe columnist voor "Touche pas à mon poste" op C8 - Liberation