Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De ongelooflijke strijd om sterrenstelsels gefotografeerd door Hubble

De ongelooflijke strijd om sterrenstelsels gefotografeerd door Hubble

Vijf sterrenstelsels die om elkaar lijken te draaien: dit is de Hickson Compact Group 40, vastgelegd door Hubble. Over een miljard jaar zullen ze botsen om één gigantisch elliptisch sterrenstelsel te worden.

Het is alweer een jaar geleden dat we de lucht hebben gescand Hubble Ruimtetelescoop, die 32 jaar oud is. Voor de gelegenheid onthult NASA een foto van ” Hixon Compact 40 ook wel HCG40 genoemd, is een vreemde groep van vijf sterrenstelsels. Onder hen wordt het een sterrenstelsel genoemd Elliptisch en een lenticulaire melkweg. Wat de andere drie betreft, ze hebben de vorm van spiralen, zoals Melkweg.

vallen in de richting van sterrenbeeld Het Hydra-cluster is zo compact dat het in een ruimtegebied past dat kleiner is dan tweemaal de diameter van de stellaire schijf van onze Melkweg. de reden ? De zwarte stof : Omringt de vijf sterrenstelsels in een soort halo. Daardoor staan ​​ze meedogenloos dicht bij elkaar, vervreemding Door hun wederzijdse aantrekkingskracht, maar ook door de aantrekkingskracht zwarte stof, onzichtbaar. Hubble zag ze op een cruciaal moment in hun leven, en ze bereiden zich erop voor Samenvoegen elkaar. Behalve dat de tijdschalen voor ons niet hetzelfde zijn, aangezien fusie Het zal pas over een miljard jaar gebeuren!

Het is de beurt aan James Webb om de leiding te nemen

verspreid in in een baan om de aarde Rond de aarde in 1990 astronauten Van NASA heeft Hubble meer dan 1,5 miljoen waarnemingen gedaan van ongeveer 50.000 hemellichamen! Genoeg om geweldige ontdekkingen te doen, zoals ontdekkende uitdijing van het heelal versnellen, of geef de grootte en leeftijd op. vandaag, James Webb Het bereidt zich voor om de leiding te nemen terwijl het doorgaat met het kalibreren en voorbereiden van al zijn meetinstrumenten. Net als zijn voorganger zal het het diepe heelal onderzoeken, met al zijn doelen, de studie van de eerste momenten en de vorming van sterrenstelsels. Deze zouden zich ook in dezelfde staat kunnen bevinden als de HGC40-sterrenstelsels, d.w.z. gegroepeerd in dichte, compacte clusters.