Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Lucy-sonde is vertrokken in een poging meer te weten te komen over ons zonnestelsel

NASA stuurde de Lucy-sonde in de buurt van Jupiter over een asteroïdeveld.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

Een nieuwe ruimtemissie is zaterdagochtend 16 oktober gelanceerd vanuit Florida, in de Verenigde Staten. NASA’s Lucy-sonde is vertrokken voor een lange reis naar de buitenwijken van Jupiter. Net als het skelet van Lucy, dat in 1974 in Afrika werd ontdekt en ons in staat stelde meer te weten te komen over de oorsprong van de mens, zal deze ruimtesonde ons proberen meer te leren over de oorsprong van ons zonnestelsel.

Daarom wordt de richting van asteroïdeclusters “Trojaanse paarden” genoemd. “Dit zijn asteroïden die zich op Lagrange-punten bevinden, stabiele punten rond Jupiter, die een soort asteroïde-tank zijn”, Eric Lagadec, een astrofysicus bij het observatorium van de Côte d’Azur, legt uit. Deze asteroïden bevinden zich op meer dan 700 miljoen km van de zon, Je wordt voor het eerst vervoerd door een ruimtemissie., bepaalt.

Lucy bereikte haar bestemming pas in 2027. Daarna kon ze beginnen met het bestuderen van deze objecten waarvan de samenstelling, dichtheid en vorm het bijvoorbeeld mogelijk zouden maken om meer te weten te komen over de evolutie van de rangschikking van de planeten rond onze zon.

“Sinds 1995 hebben we exoplaneten ontdekt die om andere sterren draaien, en we realiseerden ons dat het model waarin we de vorming van het zonnestelsel moesten verklaren niet per se correct was, Eric Lagadec legt het uit. En dat de planeten zoals we ze nu in het zonnestelsel zien, zijn gemigreerd. Dat wil zeggen, hun positie is niet die waarin ze zijn gevormd.”

Eric Lagadec zag Lucy opstijgen vanaf Senegal, waar professionele en amateurastronomen een asteroïde konden observeren die nacht, de sonde zal over een aantal jaren vliegen, als een oogwenk.

READ  Deze apps, die 2 miljoen keer zijn gedownload in de Play Store, bevatten malware