Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De kracht van Bard gecombineerd met de bruikbaarheid van Google Assistant zal binnenkort werkelijkheid worden

De kracht van Bard gecombineerd met de bruikbaarheid van Google Assistant zal binnenkort werkelijkheid worden

Tijdens zijn conferentie kondigde Google het Assistant with Bard-programma aan (of Assistant with Bard in het Engels). Het is een assistent die generatieve AI gebruikt om je te helpen bij al je taken, inclusief de Google-suite. Het wordt over een paar maanden gelanceerd op smartphones.

Bron: Google

2023 is het jaar van AI en Google is een van de spelers die dit aanbiedt (en eist). Na een Google I/O 2023 boordevol aankondigingen kon Made by Google niet anders dan hetzelfde doen. Google heeft Assistant with Bard geïntroduceerd, een experimentele nieuwe manier om het beste van twee werelden te gebruiken. De bruikbaarheid van Google Assistant wordt toegepast op de kracht van de Google Bar. Ondertussen kondigde Google de beschikbaarheid aan van Android 14, de Pixel 8, 8 Pro en Pixel Watch 2, evenals de Pixel Buds Pro-update.

Google Bard wil verder gaan dan Google Assistant

Google legde tijdens zijn conferentie uit dat je met deze assistent kunt communiceren via tekst, geluid en zelfs afbeeldingen. Het idee is dat het je kan helpen bij het schrijven van teksten, het nemen van beslissingen en het informeren van jezelf. Een ander sterk punt van deze assistent is dat deze is geïntegreerd in sommige Google-services, met name in kantoorautomatisering. We hebben het over Gmail, Google Documenten en zelfs Google Spreadsheets. Net als Microsoft’s Copilot is het bedoeld voor het interpreteren van spreadsheets, het inkorten of samenvatten van teksten, enz. Assistent met Bard werkt ook met andere platforms zoals YouTube of Google Maps.

Assistent met Cool // Bron: Google

Maar de grote nieuwigheid, laten we zeggen zelfs de verrassing die tijdens de conferentie werd gepresenteerd, was de integratie van Bard, eindelijk, met Google Assistant: we kunnen hem bijvoorbeeld vragen een avond met zijn vrienden voor te bereiden, inspiratie op te doen voor een videogameproject, enz. .

READ  Microsoft zorgde voor een revolutie in SwiftKey (Android en iPhone) met ChatGPT-integratie

Op dit moment lijkt Assistant with Bard een andere app te zijn dan Google Assistant. Het is geen stemassistent, maar een persoonlijke assistent (al kan hij wel via stembediening werken). Google heeft het einde van Google Assistant nog niet officieel aangekondigd, maar het is mogelijk dat de twee nog een tijdje naast elkaar zullen bestaan. De visie van Google is dat dit allemaal direct op je Android-smartphone kan werken.

Assistent met Cool // Bron: Google

Nog een gebruik: als u een foto van uw schattige puppy wilt plaatsen (omdat hij duidelijk heel schattig is), kunt u met de Bard-knop in Google Foto’s hem vragen deze te delen op de sociale netwerken van uw keuze, terwijl hij automatisch een bericht schrijft voor jou. De Bard beschikt over beeldherkenning waardoor hij “ Legt uit »: Google ziet dit als “ Een geheel nieuwe manier om met uw telefoon te communiceren. »

Nog een voorbeeld: een avond met een vriendin. Hij heeft je van de week een e-mail gestuurd, maar die heb je gemist. Als je de bard om een ​​samenvatting van de belangrijkste e-mails vraagt, kom je misschien op het onderwerp van de avond. Vervolgens kunt u aan de assistente vragen waar het plaatsvindt en hoe lang het duurt om daar te komen. Daarom gebruikt Assistant with Bard Google Maps om u van deze informatie te voorzien. Met één klik kunt u de app openen om er te komen. Bard Assistant kan ook boodschappenlijstjes voor u schrijven op basis van uw wensen en het aantal mensen dat ze moeten voeden. Google wil tijd besparen voor app-gebruikers.

READ  Hier is de techniek om de GPS van uw smartphone te gebruiken als u geen mobiel netwerk heeft

Een AI-assistent die niet meteen arriveert

Assistent bij Bard is momenteel niet beschikbaar. Google heeft aangegeven dat het bruikbaar zal zijn op Android- en iOS-smartphones. In de komende maanden Er werd geen melding gemaakt van browseruitvoer (via Chrome). Het bedrijf probeert ook mensen gerust te stellen over de privacyproblemen die deze door Bard verbeterde assistent met zich meebrengt, door te specificeren dat u uw eigen privacy-instellingen kunt aanpassen.

Op dit moment dit Helper met koel » Het gaat de experimentele fase in. Het zal binnenkort worden geïntroduceerd bij vroege testers om feedback te verzamelen, voordat het in de komende maanden voor iedereen beschikbaar wordt gesteld. We kunnen ons een grote update voorstellen tijdens Google I/O 2024, die volgend jaar mei zou plaatsvinden.