Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De koning der Nederlanden verontschuldigde zich voor de slavernij

De koning der Nederlanden verontschuldigde zich voor de slavernij

De Nederlandse koning Willem-Alexander verontschuldigde zich officieel voor de betrokkenheid van zijn land en zijn dynastie bij de slavernij.

De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft zaterdag zijn officiële excuses aangeboden voor de betrokkenheid van zijn land en zijn dynastie bij de slavernij, waarbij hij zichzelf aankondigde. “Persoonlijk en zeer” aangevallen

“Vandaag sta ik voor u als koning en als lid van de regering, en vandaag bied ik u persoonlijk mijn excuses aan”Willem-Alexander juichte bij een evenement ter gelegenheid van 150 jaar sinds de emancipatie van slaven in de voormalige Nederlandse koloniën in het Amsterdamse Oosterpark.

Duizenden afstammelingen van tot slaaf gemaakte mensen in de voormalige Zuid-Amerikaanse kolonie Suriname en de Caribische eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao woonden de vieringen bij.

“Ik voel dit diep in mijn hart en ziel”De koning zei alvorens toe te voegen: “De slavenhandel en slavernij worden erkend als misdaden tegen de menselijkheid.”

“De monarchen van het Huis van Oranje (de huidige monarch stamt af van, nota van de redactie) hebben niets gedaan om het tegen te houden. Vandaag bied ik mijn excuses aan voor deze passiviteit.”Willem-Alexander toegevoegd.

Elk jaar vindt in Amsterdam een ​​herdenking plaats die het feitelijke einde van de slavernij in de koloniën markeert, een feest dat bekend staat als “Getty Cody” of “Breaking the Chains” in het Sranandongo (een van de Surinaamse talen).

Ze hebben dit jaar aan bekendheid gewonnen nadat de regering van Nederland afgelopen december officieel excuses aanbood voor de slavernij.

“reparatie”

De gratie van de koning werd verwelkomd door het publiek.

READ  De belangrijkste voorspelling van Edwin van der Sar is niet meer zeker

“Hij verontschuldigde zich bij de bevolking van Suriname”, AFP Abmena Ryssan, 67, woonde de ceremonie bij, gekleed in een kleurrijke jurk en een traditionele hoofdtooi versierd met de Surinaamse vlag. ‘Misschien kan hij nu iets doen voor zwarte mensen’hij voegde toe.

“Het is een begin”De achtenswaardige Lulu Helder, een leraar en afstammeling van slaven, keek een paar kilometer verderop naar de toespraak van King, live uitgezonden op de nationale televisie. “We hebben reparaties nodig”Zei ze

“Hij nam de verantwoordelijkheid, dus ik vergeef het hem”Arnalta Wall, 50, droeg traditionele slavenkleding.

Afstammelingen van de tot slaaf gemaakte mensen vroegen de koning om een ​​officiële verontschuldiging.

Sinds de opkomst van de Black Lives Matter-beweging in de Verenigde Staten voert Nederland een vaak moeizaam debat over het koloniale verleden, dat het tot een van de rijkste landen ter wereld heeft gemaakt.

Slavernij hielp de Nederlandse “Gouden Eeuw” van welvaart te financieren door middel van maritieme handel in de 16e en 17e eeuw. Het land verhandelde ongeveer 600.000 Afrikanen, voornamelijk naar Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

Volgens een rapport in opdracht van het Nederlandse Ministerie van Binnenlandse Zaken en gepubliceerd in juni, brachten de koloniën tussen 1675 en 1770, een tijd waarin slavernij wijdverbreid was, het equivalent van 545 miljoen euro op voor de koninklijke familie.

Tot de grootste begunstigden van wat het rapport beschrijft behoren Willem III, Willem IV en Willem V van Oranje-Nasa, verre voorouders van de huidige vorst. “Opzettelijke, gestructureerde en duurzame betrokkenheid” In slavernij.

In december bood premier Rutte officieel excuses aan voor de rol van de Nederlandse staat in 250 jaar slavernij. “Misdaad tegen de mensheid”.

In zijn kersttoespraak juichte de Koning der Nederlanden deze gratie toe, en die zijn er “Het begin van een lange weg”.

Hoewel de officiële afschaffing van de slavernij in de Nederlandse koloniën al 160 jaar oud is, heeft het daadwerkelijke gebruik ervan slechts 150 jaar geduurd.

READ  Israël-Gaza: Een minuut stilte vóór Nederland