Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De financiële afdeling uit ‘zorgwekkend’, en medewerkers klagen slechte strategie aan

De financiële afdeling uit ‘zorgwekkend’, en medewerkers klagen slechte strategie aan

Vice-Frankrijk Die zal er eind maart nog niet zijn. Paul Douar, hoofdredacteur van The Pure player, en enkele leden van de redactie hebben het overlijdensbericht van het Franse bureau van Zonde Na vijftien jaar bestaan ​​maandag 27 februari op Twitter. Eind volgende maand zullen naar verwachting vijfentwintig mensen met een vast contract worden ontslagen “economische reden”.

100% digitale media hebben haar positie ook aangewakkerd door freelance journalisten uit te nodigen, die binnenkort de dupe zullen worden van deze plotselinge verdwijning. Met een redactionele inslag die serieus onderzoek combineert met originele getuigenissen, en vooral herkenbaar aan haar pakkende titels en vrijgevochten, zelfs oneerbiedige toon, weet de onberispelijke gamer tussen de 15 en 35 jaar hoe hij zich kan onderscheiden van zijn concurrentie. rauwEn leisteenEn Huffpost of konbini.

De aankondiging komt vier dagen nadat de CEO van Vice Media, Nancy Dubuque, aftrad omdat de groep er niet in slaagde geld te verdienen aan haar publiek en naar verluidt op zoek was naar een buy-out. waarderen in 5,7 miljard dollar in 2017zou de waarde ervan vandaag veel minder zijn, volgens ongeveer 1,5 miljard Wall Street Journal.

Lees ook: Vice France stopt met haar activiteiten, kondigt haar hoofdredacteur aan

“De flitsen” en “De opdracht”

Gecontacteerd, het bedrijf wilde geen commentaar geven, maar argumenteerde privé in een brief aan zijn werknemers en dat de wereld Ze kon met haar overleggen “Ik kampte al jaren met een zorgwekkende financiële situatie.” En “De gezondheidscrisis in verband met Covid-19 heeft de huidige moeilijkheden versterkt”. Vice Media koos ervoor om zijn Franse dochteronderneming te sluiten, in navolging van het Spaanse kantoor in 2020, in de overtuiging dat de economische situatie in 2023 zou blijven verslechteren.

READ  Unilever Frankrijk kreeg een boete van twee miljoen euro opgelegd vanwege te late betalingen aan leveranciers

Maar deze versie is moeilijk te verteren voor Franse mediamedewerkers. Intern betreuren wij op voorwaarde van anonimiteit de Slechte strategische keuzes. Zoals de sluiting van reclamebureau Deugd in 2020 of het minipaviljoen van de verticale iD, een platform dat talenten in mode, cultuur en jeugd in de kijker zet. Voormalig adjunct-hoofdredacteur Louis Dapier Het vonnis werd ook op Twitter uitgesproken Maandag Vice-Frankrijk Hij was “Hij werd zwaar misbruikt door de Amerikaanse en Engelse commandanten, beperkt door hun oogkleppen en neerbuigendheid.”.

Meerdere bronnen bevestigden dat als de omzet van de Franse vestiging tussen 2021 en 2022 daalde van 5 miljoen naar 4 miljoen euro, deze sinds begin 2023 weer begon te stijgen. Het zijn argumenten die de mediagedeputeerde niet konden overtuigen. De Europese HR-directeur riep de werknemers op 3 februari bijeen voor een online oproep om hen op dezelfde dag te informeren over de intenties van de Amerikaanse groep, die in 1994 in Canada werd opgericht. Een beslissing die op 23 februari officieel aan de werknemers werd bevestigd.

Je hebt 15,46% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.