Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De favorieten en klauwen van onze speciale correspondenten

Ontdek wat de aandacht trok van onze rugbyspecialisten in het Stade de France na de overwinning van de Blues op XV du Chardon (32-21).

door
Arnaud Coudry
En David Riratt

gepubliceerd updaten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Finn Russell was een permanent gif voor de Franse verdediging. Mohamed Hawass werd de eerste blauwe die twee rode kaarten kreeg. panoramisch

Favoriet

Flatty en Cross, “Ultimately” zijn hun tijd ver vooruit

Een kwartier later nam Frankrijk-Schotland een volstrekt ongebruikelijke wending door Grant Gilchrist van Mohamed Hawass af te sturen. Rugby tot XIV, bid ik. Na de rode kaart van Hawass betrad Flatty vanaf elf uur het Stade de FranceH Nauwkeurig, numeriek de plaats innemen van Alldritt. Eerder had Anthony Jelench, die door Gilchrist ernstig aan het hoofd gewond was geraakt, tijdelijk zijn plaats opgegeven (tussen 7H en 14H min) aan François Cros. Voordat laatstgenoemde in de 25e minuut zeker terugkeerde op het veld, toen zijn teamgenoot geblesseerd raakte aan zijn knie (Lees hieronder). Een ongekende situatie voor alternatieven. “Dat wist ik niet eerder.”, waarna ik Toulouse veroverde. Beide spelers vonden echter snel hun sporen en maakten zich klaar voor de gelegenheid. Ze werd niet beïnvloed door deze veranderingen in het begin van het spel. Fabian Galthi heeft het meestal over “afwerkingenDaar stonden Flatty en Cross bijna in de schoenen van de eigenaren en stonden ze allebei tegenover de Schotten.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

heeft Ook Six Nations: nadat Frankrijk Schotland had verslagen, sprak Fabian Jalthi over de blessure van Gelenc en de rode kaart van Hawass

Finn Russell, dit permanente vergif

Zo zeker, een van zijn passes (een dubbele sprong is niet per se nodig) werd onderschept door Tomas Ramos, die niet veel vroeg voor een testspin. Pure Fin Russell. Maar het Schotse openingsoptreden kon niet worden herleid tot deze blunder, want het was een blijvend vergif voor de Blues. Hij deelt, te voet of met de hand, het spel uit van zijn mensen, die de Fransen voortdurend onder druk zetten. De Racing 92-speler, die vaak pits tegen XV du Chardon, heeft dit jaar een indrukwekkende prestatie neergezet in het kampioenschap. De openingshelft – die constant doorgaat”vrolijk– Hij is de echte meester van zijn team, vooral in staat om een ​​fantastische 50/22 te creëren zonder te wankelen. “Hij is tot alles in staat, hij kan ballen achter de verdediging laten vallen zoals hij te voet deed, hij is in staat om laserpassen te maken. Hij heeft het allemaal in zijn spel”De rugdriekleur van Thomas Ramos merkte op dat hij regelmatig onder druk stond. Schotland toegegeven hun eerste verlies in de Six Nations, maar kon nog steeds (net als Frankrijk) streven naar de eindoverwinning. Bedankt knippert en bevestigt openen.

Rokken en doedelzakken in Saint-Denis

Het is altijd een genoegen om onze Schotse vrienden te verwelkomen in het Stade de France. Historische vriendschap die in de lucht zweeft. Nog steeds levendige hints van de Auld Alliance, ondertekend in 1296 tussen het Koninkrijk Schotland en het Koninkrijk Frankrijk. “De oudste alliantie ter wereldGeneraal de Gaulle beweerde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op het voorplein begroetten de Franse fans hun gesluierde tegenhangers met plezier en pauzeerden om de doedelzakspelers te fotograferen. Zoals altijd, ten tijde van de hymne, verrukte de bloem van Schotland de menigte. Wie verdiende een dubbele dosis. Tijdens de rust speelden zestien muzikanten – variërend in leeftijd van 14 tot 81 … – van de Jedburgh Royal British Legion majestueuze doedelzakmelodieën in de Dionysische omheining. Onder leiding van majoor Tosh MacDonald, deze pipe band opgericht in 1943 en zo vierden ze op de mooiste manier de tachtigH vakantie.

klauw slaat

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Jelonch, de grote tegel voor het WK

Dat is het slechte nieuws voor zondag. Anthony Jelench moest aan het einde van de eerste helft van de wedstrijd tegen Schotland het Stade de France verlaten om een ​​MRI-scan te ondergaan. En Fabian Galthier maakte zelf het vonnis bekend: Voorste kruisband gescheurd linkerknie. Trainer om verder te gaan: “Je kent het protocol: bijna zes maanden afwezigheid, tussen operatie en revalidatie…” De klap is fors, want het seizoen van de vleugelspeler van Toulouse zit erop en hij zal proberen een race tegen de klok aan te gaan om aanwezig te zijn op het WK, dat op 8 september begint. Wordt het op tijd geleverd? Zou hij geen concurrentie missen? Voor The Blues was het een groot verlies omdat Guersoa, een echte krijger op het veld, zichzelf de afgelopen wedstrijden heeft bevestigd als een belangrijke speler, waarbij hij profiteerde van de afwezigheid van François Kroos om zich permanent te vestigen op de vijftiende van Rahil. Het enige sprankje hoop: Blues-centrum Jonathan Dante, die een knieblessure opliep (achterste ligament, niet anterieur zoals Jelonch), vond de grond sneller dan verwacht. We wensen Anthony Gelencz een dergelijk herstel toe.

zintuigen in de geschiedenis

Het zijn pas zestien Blues die een rode kaart hebben gekregen. De eerste was de column van Jean-Pierre Garroux, in 1984 tijdens zijn overwinning op Ierland (hij werd drie maanden geschorst). de anderen ? Alain Lauroux, Alain Carminati, Abdelbenzi, Philippe Gallart, Gregoire Lacobi, Vincent Mosakto (tijdens dezelfde wedstrijd noemde hij de laatste twee …), Philippe Cela, Jean-Jacques Krenca, Yoann Maestre, Rabah Slimani, Benjamin Fall, Sebastien Fahamahaina, Mohamed Hawass, Paul Willems en Antoine Dupont. Daarom ging Muhammad Hawass de vijftiende zondag in de geschiedenis van Frankrijk binnen via de achterdeur. Hij is al de eerste Franse speler die twee keer van het veld werd gestuurd. tweemaal tegen Schotland. De eerste in 2020 op Murrayfield is een klap voor Jimmy Ritchie. De tweede, zondag in een opwelling, is meer onhandig dan gemeen, op de helft van Ben White’s scrum. Betekent dit het einde van zijn internationale carrière? Nee, benadrukte Fabien Galthier, maar hij wilde zijn steunpilaar “aanmoedigen en bijstaan”. Maar zal Montpellier – en zijn toekomstige Clermontuis – zich weer rustig kunnen ontwikkelen of zal zijn disciplinaire staat van dienst ervoor zorgen dat hij het doelwit wordt van tegenstanders, wordt ontslagen uit de ondersteuning en privé wordt gadegeslagen door scheidsrechters? De vraag stellen is hem beantwoorden … Ik weet niet zeker of de onverwachte toegeeflijkheid van Fabian Galthier – Brice Doolin fooi voor twee jaar en een precair eigen risico dat de overwinning op Schotland een slechte zaak zou kunnen zijn – hier onweerstaanbaar voor is principe van de werkelijkheid.

Dumortier, dat had de afdeling niet moeten doen

Wij spelen op 55H Een minuut van een complexe wedstrijd voor de Blues, sinds de rode kaart van Hawass aan alle kanten gedomineerd door de Schotten. Op een van de zeldzame driekleurenpasses op de 22 meter slaagde de driekwart er uiteindelijk in de bal vast te houden en na verschillende acties stuurde Romain Ntamack Ethan Dumortier op zijn flank. Er is nog één meter over om de test te bevestigen. “Hij moet duiken. Behalve dat het niet zinktFabian zal na de wedstrijd een grimas trekken van zijn galstenen. Lou-vleugelspeler zou eigenlijk liever een onnodige inside hook proberen. Hij werd gepakt door een paar verdedigers en kwam terug toen hij in het doel viel. Op je rug, de bal ligt op je buik Dus niet proberen De fout is schuldiger Omdat de Blues, die met 22 tegen 14 hadden geleid, tot het laatste moment dreigden te blijven, maakte Dumortier de Schotse hoop niet waar.

READ  Wie zijn de beste strafschopkeepers?