Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Engelsen beginnen met een overwinning op Schotland

De Engelsen beginnen met een overwinning op Schotland

De Engelse ploeg, vice-wereldkampioen en Europees kampioen, versloeg Schotland vrijdag op eigen veld met 2-1 op de eerste speeldag van de European Nations League.

In het Stadium of Light in Sunderland zetten de ‘Leeuwinnen’ de toon met twee kopgoals van verdediger Lucy Bronze (39e plaats) en spits Lauren Hemp (45e plaats). In de slotmomenten van de eerste helft gaven de Schotten hoop met een doelpunt van Kirsty Hanson (45+2).

Ondanks de Schotse aanvallen in de tweede helft behielden de Engelsen hun voorsprong tot het einde van de wedstrijd.

Op de tweede competitiedag, dinsdag, reizen de Engelsen af ​​naar Utrecht om het op te nemen tegen Nederland, terwijl de Schotten in Glasgow tegen België spelen.

Voor Europese landen is de Women’s Nations League de enige kwalificatieroute voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, waarvoor het Franse nationale team zich automatisch kwalificeert.

De vier groepswinnaars strijden om de vierde ronde, waarbij de twee beste landen (of drie landen, als Frankrijk de finale haalt) zich kwalificeren voor de Spelen.

Op de Olympische Spelen in Parijs werd het Engelse team gekozen om de kwalificatiehoop van het Britse team, waar vooral Schotse spelers deel van uitmaken, waar te maken.

READ  Sport Zwemmen: Europees brons en Tokyo bij de hand voor dames 4x100m