Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De eerste staking in de geschiedenis van Amazon in het VK, in het magazijn van Coventry

Een deel van de geschiedenis van de Britse vakbonden is geschreven in de nacht van dinsdag 24 januari op woensdag 25 januari, in de kou en voor een handjevol werknemers. Kort na middernacht kwamen de eerste stakers uit het Amazone-magazijn in Coventry, Midden-Engeland, uit de borstweringen rondom het gebouw en voegden zich bij enkele vakbondsleden die op hen hadden gewacht. Voor het eerst in het VK werd de Amerikaanse online verkoopgigant woensdag getroffen door een staking die de hele dag duurde.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Een onverwachte overwinning voor een arbeidersbeweging bij Amazon, New York

Amazon-management verkleint de omvang van het evenement. er zal zijn “nul effect” Voor klanten was Coventry Centre in bedrijf ” Gebruikelijk “ alleen trouwen “Een fractie van de 1% van ons Britse personeel [75 000 au total] Ze stemden om te staken. Deze verdedigingslinie kwam echter neer op het negeren van de grote barrières die de Britse Unionisten hadden weten neer te halen.

‘We proberen ons al tien jaar rond Amazon te organiseren’Amanda Gring, van de GMB-vakbond, die achter de staking zit, bevestigt. Ze bracht lange, vruchteloze dagen door met het uitdelen van folders op de parkeerplaatsen van de Amerikaanse magazijnen van het bedrijf. Ze zag ook de bussen waarmee werknemers zouden gaan werken en nam ze mee om te proberen dichtbij hen te komen. zonder resultaat.

Geschil over loon

Aan de andere kant wilde het management van Amazon niets horen over de toelating van de vakbond. Aan de andere kant waren de medewerkers zelf erg terughoudend. “In het magazijn spreken we veertig verschillende talen, en velen van hen zijn op hun hoede voor de syndicaten. Voor hen rijm je vaak op de maffia.”legt Darren Westwood uit, een van de weinige medewerkers die zich durfde uit te spreken.

READ  Franse startup Botify haalt $ 55 miljoen op

Hij is 57 jaar oud en heeft de verre periode van gekend Gesloten winkels, die bedrijven waar elke nieuwe werknemer lid moest worden van de vakbond van het bedrijf. Dus zijn houding was anders, maar hij was niet geïnteresseerd in dit verhaal. “Eerlijk gezegd, toen ik het depot verliet, reed ik om de vakbondsleden heen die dicht bij me probeerden te komen.”vertrouwen.

Alles veranderde in augustus 2022. Tijdens de Covid-19-pandemie kregen Amazon-medewerkers te maken met meer werk. In de magazijnen groeide de woede over de arbeidsomstandigheden en de hygiënische bescherming die als ontoereikend werd beschouwd. Maar de hoop was om een ​​grote loonsverhoging te krijgen. De werknemers, wier loon 10,50 pond (12 euro) per uur bedraagt, hopen op een forse stijging. “Er ging een gerucht dat we 12 pond per uur zouden gaan.”zei meneer Westwood.

Je hebt 50,92% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.