Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De eerste foto’s van haar historische reis naar Mars vanmorgen!

De eerste foto’s van haar historische reis naar Mars vanmorgen!

Dit werd aangekondigd door NASA-ingenieurs. Ze probeerden op maandag 19 april 2021 briljant over Mars te vliegen. Kort voor het noodlottige uur waren er nog vijf scenario’s in overweging: vertraging, mislukking, inadequate reactie, gedeeltelijk succes en volledig succes. Het is tenslotte het laatste vierkant van wat er werd gecontroleerd. De helikopter vloog naar Mars!

garen Opstijgen, opstijgen, klimmen, vliegen, dalen, dalen, dalen, afslaan. ​ Allereerst een verlegen glimlach die we achter de maskers kunnen raden. Duimen omhoog. Eindelijk applaus. En een enorme vreugde toen de gegevens eindelijk op de schermen van het Control Center verschenen Jet Propulsion Laboratory (JPL) NASA. Deze keer is hij er. Creativiteit maakte zijn eerste vlucht​ Dus maandag 19 april 2021 zal worden herinnerd als de datum waarop het voor het eerst met een gemotoriseerde, bestuurde machine over een andere planeet dan de aarde vloog. Mars.

De eerste video van de Ingenuity-vlucht werd gemaakt door Perseverance op 19 april 2021 © NASA, Jet Propulsion Laboratory-California Institute of Technology

Zoals uitgelegd door de NASA-ingenieur die verantwoordelijk is voor de rapportage over de Mars-helikopter slimheid Het voltooide met succes alle fasen van zijn vlucht: initiatie van de messen, opstijgen, klimmen, vliegen, dalen, landen en tenslotte het stoppen van de messen. “We droomden van een aardig moment.”De gebroeders Wright– Twee pioniers van de Amerikaanse luchtvaart maakten hun eerste gemotoriseerde vlucht in 1903 – En hier zijn we “Mimi Ong, hoofd van het creatieve project, gaf commentaar op NASA TV.

Historische reis

De eerste afbeelding die voor deze prestatie werd vrijgegeven, was die van een creatieve schaduw die boven Mars zweefde. Foto gemaakt door de helikopter, zelfs terwijl deze over het oppervlak van Mars vloog. En dan zijn dit foto’s die hij heeft vereeuwigd Doorzettingsvermogen in de rover Dat keerde terug naar de NASA-ingenieurs. Door de aarde ontworpen en gebouwde helikopters stijgen op vanaf het land van de Rode Planeet.

READ  Kniekanker (synoviaal sarcoom): symptomen, dodelijk?

Onthoud dat een helikopter op Mars niet strikt “geleid” wordt. Het voert in feite een reeks opdrachten uit die er eerder naar zijn verzonden. Het is aan zijn vluchtprogramma om de reeks uit te voeren. De vlucht van de dag zou ongeveer 40 seconden duren, inclusief opstijgen, draaien in de richting van doorzettingsvermogen en dan landen.

Er wordt de komende uren meer informatie verwacht. Hoewel er geen twijfel over bestaat dat enthousiastelingen reikhalzend uitkijken naar de volgende reis en wat deze ons zal laten zien Rode planeet

Creativiteit heeft misschien net zijn eerste vlucht gemaakt in de lucht van Mars. De eerste terugkeer van NASA vanmiddag

Dat maakten NASA-ingenieurs dit weekend bekend. Behendigheid, de helikopter die de Perseverance Rover naar Mars droeg, is klaar om op te stijgen. Vanaf 12:15 uur Parijse tijd ontdekt hij, samen met het team dat verantwoordelijk is voor de operaties, of Ingenuity de geschiedenis is ingegaan door de eerste machine te worden die een gecontroleerde, gemotoriseerde vlucht op een andere planeet maakt.

Artikel door Natalie Meyer Geplaatst op 19-04-2021

Na een technische teleurstelling tijdens haar laatste auditie voor haar rol, slimheidDe NASA-helikopter die het naar Mars bracht in het Perseverance-ruimtevaartuig wachtte geduldig op zijn eerste vlucht. Historisch moment. Dat moet vandaag gebeuren. Aanstaande maandag 19 april 2021. Het moet al begonnen zijn, om de waarheid te vertellen. Maar om erachter te komen hoe dit is gebeurd, zullen we nog even moeten wachten.

Dit weekend waren de software-updatetests die door NASA werden gelanceerd cruciaal. En de NASA-ingenieurs die verantwoordelijk zijn voor het creatieve proces nodigen u nu uit om samen met hen te wachten tot de eerste gegevens hiervan terugkomen Historische reis​ Ze brengen je binnen Het is op tv, Rechtstreeks vanuit het Operations Center Jet Propulsion Laboratory (JPL) vanaf 12:15 uur KST.

The Journey of Creativity “Live”

Bedankt Bepaling Die gegevens worden teruggestuurd naar de aarde. De rollen van Rover omvatten in feite: het bieden van operationele ondersteuning tijdens de vlucht, het vastleggen van beelden, het verzamelen van omgevingsgegevens en het hosten van het basisstation waarmee Ingenuity kan communiceren met missiecontrollers.

READ  Chronische stress verhoogt verlies van gezichtsvermogen

gedurende Live uitzending, U kunt er uw vragen over stellen sociale netwerken Via de hashtag #MarsHelicopter.

Maar om de volledige informatie over de vlucht te krijgen – als het zou gebeuren – zouden we moeten wachten tot 20.00 uur vanavond, Parijse tijd.

Maart: Creativiteit zal enkele dagen niet van de grond komen

Tijdens de laatste test van de Ingenuity-rotor, die bladen draaide met 2400 tpm, deed zich een anomalie voor die NASA dwong de vlucht uit te stellen.

Artikel door Xavier Demersmann Geplaatst op 13-04-2021

Na onderzoek om teleurstelling te diagnosticeren die zich voordeed (zie details in het artikel hieronder) tijdens een spintest van creativiteitsmessen op 9 april 49e Mars Day of Perseverance (in het licht van de voorlopig geplande start op 11 april) heeft NASA aangetoond dat een modernisering van het vluchtcontroleprogramma nodig is. Mogelijke “kleine” verandering, zegt het ruimteagentschap.

“Tijdens het live ontwikkelen van een nieuwe softwarewijziging, zal het enige tijd duren om het uploaden naar Ingenuity te valideren en te voltooien.” Informeer de JPL. Het is slechts een verhaal van dagen, tot een week (weken). Geduld.

Ondertussen alle vitale functies van de drone-helikopter die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de eerste gecontroleerde vlucht in de geschiedenis op een andere “stabiele” planeet in dit stadium. Het onderzoek is aan de gang.

“Het is niet verwonderlijk dat een dergelijk technisch aanbod voor uitdagingen staat die in realtime moeten worden aangepakt.” NASA legt uit.

Maart: Waarom werd de Ingenuity-reis vertraagd?

Artikel doorRemy Decor Gepubliceerd op 12 april 2021

Dat was oorspronkelijk gepland voor dit weekend Tactiek demonstratietrip Uitgesteld tot 14 april. NASA heeft deze vlucht, die als historisch kan worden omschreven, vertraagd vanwege een anomalie die zich voordeed tijdens de recente test waarbij de bladen van de helikopter rond 2.400 omwentelingen per minuut ronddraaiden. Zoals NASA in zijn persbericht specificeerde, eindigde deze tijdens deze snelle rotatietest eerder dan verwacht vanwege een storing tijdens de overgang van pre-flight mode naar flight mode in flight mode. de computer aan boord. Creativiteit ging naar veiligheid. Veiligheidsactie ” Veilige modus Gemeenschappelijk voor de meeste ruimtesystemen om crashes of andere storingen te voorkomen die worden toegevoegd door het domino-effect.

READ  Een Amerikaans onderzoek wees uit dat COVID-19 het risico op doodgeboorte verhoogt

In volharding droeg de helikopter alles wat hij had TelemetrieWat grondwaarnemers in staat zou moeten stellen om precies te begrijpen wat er is gebeurd.

Steeds langere en langere reizen

Tijdens deze eerste reis, slimheid Het moet drie kleine meters boven de startzone uitstijgen en ongeveer 40 seconden op die hoogte blijven voordat het raakt. Als die eerste vlucht goed verloopt, zou de onbemande helikopter begin mei nog vier vluchten kunnen maken. Op de tweede en derde reis zou het ambitieuzer moeten zijn en tot vijf meter klimmen en ongeveer 50 meter stroomafwaarts van zijn positie bewegen, dat wil zeggen, weg van doorzettingsvermogen om elk risico van een onbedoelde botsing te vermijden.

Met de laatste twee pogingen heeft NASA ambitieuzere en zelfs avontuurlijke reizen gepland, maar zonder duidelijke doelen te stellen in termen van reistijd en vliegplafond. Merk op dat door een communicatietijd van enkele minuten tussen de twee planeten, creativiteit niet op afstand kan worden gecontroleerd. De verschillende vliegprogramma’s zijn op de computer van de helikopter geïnstalleerd, maar NASA kan ze indien nodig en op elk moment bijwerken.

Deze extra reizen zijn onderhevig aan de goede werking vanZonnepaneel En de interne verwarming van Ingenuity, die zorgt voor de koudebestendigheid van de elektronische apparaten aan boord, waarvan de temperatuur ’s nachts kan dalen tot -90 ° C. Tot op heden was de laagste temperatuur gemeten door persistentie -83 ° C.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?