Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De conservatieve partij van Boris Johnson verliest twee keer bij tussentijdse verkiezing, partijleider treedt af

De conservatieven, aan de macht, leden vrijdag 24 juni twee zware nederlagen bij gedeeltelijke parlementsverkiezingen. We kunnen niet verder alsof er niets is gebeurd. Het hoofd van de Conservatieve Partij, Oliver Dowden, besloot kort na deze resultaten zijn ontslag aan te kondigen.

deze nederlagen “Ze is de laatste in een reeks van zeer slechte resultaten voor onze partij.”Dowden schreef in een brief aan premier Boris Johnson, eraan toevoegend dat: ‘Iemand moet verantwoordelijkheid nemen’. De heer Johnson reageerde met een belofte:“luisteren” kiezers, maar zei dat hij vastbesloten was om ” Compleet ” Hij sluit elk ontslag uit.

Na de verkiezingen van donderdag verdreven de Liberale Centrumdemocraten de conservatieve meerderheid om Tiverton en Honiton te winnen, een kiesdistrict in het zuidwesten van Engeland dat conservatief was sinds de oprichting in 1997. Labour, de belangrijkste oppositiepartij, herwon het electoraat. Wakefield in Noord-Engeland, een traditioneel Labour-bolwerk, werd tijdens hun overwinning in december 2019 weggerukt door de Conservatieve Partij.

Deze verkiezing werd georganiseerd na het aftreden van twee voormalige parlementsleden van de Conservatieve Partij. De Wakefield-enquête werd gehouden na het aftreden van Imran Khan, die tot achttien maanden gevangenisstraf was veroordeeld wegens het seksueel misbruiken van een tiener. In Tiverton en Honiton heeft de 65-jarige vertegenwoordiger Neil Parrish ontslag genomen nadat hij toegaf naar pornografie op zijn telefoon in het parlement te hebben gekeken.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Driftjaar op 10 Downing Street

‘Verlies van vertrouwen’

In toespraken waarin hun overwinningen werden geprezen, zeiden de twee nieuw gekozen parlementsleden dat het VK het vertrouwen in Boris Johnson had verloren en drongen er bij hem op aan af te treden.

Oppositieleider Keir Starmer, die van plan is de heer Johnson te vervangen als premier na de volgende algemene verkiezingen in 2024, heeft beweerd dat Wakefield ‘Kan de bakermat zijn van de volgende Labour-regering’. “Wakefield heeft laten zien dat het land het vertrouwen in de conservatieven heeft verloren.”Dat zei hij in een verklaring. Dit resultaat is een duidelijk oordeel van een conservatieve partij die geen energie en ideeën meer heeft. »

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Partigate: Boris Johnson wint vertrouwen van Tory-parlementsleden, maar verlaat stemming erg zwak

De leider van de Liberaal-Democratische Partij, Ed Davey, zei dat zijn partij binnenkwam “In de politieke geschiedenis met deze verbazingwekkende overwinning” was ‘Een alarmbel voor alle Tory-parlementsleden die Boris Johnson steunen’. “De mensen van Tiverton en Honiton spraken voor het land”hij voegde toe. “Het publiek heeft genoeg van de leugens en het overtreden van de wet van Boris Johnson, en het is eindelijk tijd voor de Tory-parlementsleden om het juiste te doen en hem te ontslaan.”

weigerde af te treden

Johnson heeft maandenlang gevochten voor zijn overleving na een reeks controverses, waaronder ‘Partygate’ Deze avonden werden ondanks inperkingsmaatregelen georganiseerd Dit ondermijnde zijn legitimiteit als partijleider. Twee weken na de motie van wantrouwen in de nasleep van de ‘partijpoort’, dreigen deze resultaten het klimaat van wantrouwen binnen de meerderheid te verergeren.

Nog voordat de controverse in december losbarstte, verloor de 58-jarige Brexit-architect vorig jaar bij tussentijdse verkiezing twee safe seats. Toen gebeurde het Zeer slecht resultaat Bij de gemeenteraadsverkiezingen in mei.

Weken later lanceerden tientallen Tory-parlementsleden een motie van wantrouwen tegen de heer Johnson, waarbij meer dan 40% van hen hun zieke leider de rug toekeerde. De context is ongunstig gebleken voor zijn regering, met een inflatie op het hoogste punt in veertig jaar – meer dan 9% – in de oorspronkelijke Massale staking door spoorwegarbeidersDe recente mislukking van een zwaar bekritiseerde poging immigranten uitzetten voor Rwanda.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In het VK, de ‘kosten van levensonderhoud-crisis’

De wereld met AFP

READ  Wereldwijde pandemie-update