Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De BA 2.75-variant van Covid-19: nieuwe mutaties, grotere infectie … Wat we weten over het virus dat al in Europa is gedetecteerd

primair
In India is een nieuwe variant ontdekt, BA.2.75, behorend tot de Omicron-familie. Dit duidt op een grotere infectie in vergelijking met BA.5 en zou de komende maanden de meerderheid kunnen worden in Europa en de wereld.

Nee, het is waarschijnlijk dat de Covid-19-epidemie niet zal stoppen bij de BA.4- en BA.5-varianten van Omicron, die vandaag verantwoordelijk zijn voor de hervatting van de in Frankrijk geregistreerde epidemie. In een op maandag 4 juli gepubliceerd advies waarschuwde de Wetenschappelijke Raad: “We moeten nieuwe pandemische golven van COVID-19 verwachten.” De organisatie vreest onder meer voor “een nieuwe zorgwekkende variabele (VOC) die optreedt over reeds bekende opkomstprocessen”.

Wat dat betreft is de opvolger van BA.4 en BA.5 wellicht al bekend. Alle ogen zijn gericht op India, waar de wetenschappelijke gemeenschap BA.2.75 heeft ontdekt, een andere ondersoort van de volgende generatie van de Omicron-familie. Wat zijn de eigenschappen? Medidispatch Maak een punt.

Wat is dit nieuwe BA.2.75-alternatief?

Met name in India werd BA.2.75 aangetroffen: 70 mensen raakten besmet met deze variant. Deze nieuwe soort van de Omicron-familie is ontdekt in verschillende Europese landen, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast heeft de Wereldgezondheidsorganisatie aangegeven de variant onder toezicht te stellen.

In de praktijk is het SARS-CoV-2-virus sinds het begin van de epidemie blijven muteren. Wanneer een individu is geïnfecteerd met het virus, heeft de stam de neiging zich te “vermeerderen” en te reproduceren in deze cellen van zijn gastheer. Tijdens deze stap merken wetenschappers enkele “fouten” op: mutaties kunnen worden gedetecteerd.

Wat weten we over de eigenschappen ervan?

In BA.2.75 ontdekten wetenschappers 8 nieuwe mutaties, die deze stam onderscheiden van BA.2, zijn “grote broer”. Wetenschappers zijn erg geïnteresseerd in een van deze mutaties: G446S. “Het is in een regio die verondersteld wordt zeer antigeen te zijn. Als resultaat kunnen we ons voorstellen dat een dergelijke verandering de herkenning van een bundel antilichamen zou voorkomen en dus de immuunontsnapping zou vergroten in vergelijking met BA.2”, legt Etienne Simon-Laurier uit. , Hoofd Evolutionaire Genomica van de RNA Viruses Unit van het Pasteur Instituut, met Parijse. Met andere woorden, dit nieuwe alternatief is mogelijk beter bestand tegen de huidige vaccins.

BA.2.75 Misschien maakt de nieuwe soort zich zorgen? Ik hou niet van de waargenomen mutaties.

Voordat we de golf BA.5 beëindigen, moeten we ons misschien voorbereiden op de volgende golf. Laten we dat van dichterbij bekijken.
1/ pic.twitter.com/Y8TMf1zCbn

– Ulrich (@ElingUlrich) 3 juli 2022

“Het is nog steeds maar een gok, maar BA.2.75 heeft extra immuun-escape-mutaties vergeleken met BA.5, een detail van zijn kant door medisch bioloog Claude Alexandre Gustave, met goed publiek. Indien bevestigd, zal hij minstens evenveel ontsnappen aan vaccinatie of een eerdere infectie als BA.5, waar de immuunontsnapping al hoog is.

READ  Gemaskerde tv-presentatoren in solidariteit met omroepen

Deze subvariabele heeft in ieder geval een duidelijk overdraagbaarheidsvoordeel ten opzichte van BA.5 en zou deze in de komende maanden moeten vervangen. “Het is nog te vroeg om te weten of dit alternatief sterkere immuun-invasieve eigenschappen heeft en of het ernstigere klinische implicaties zal hebben”, zegt WHO-hoofdwetenschapper Somya Swaminathan.