Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Na infectie, een zeldzaam syndroom dat tegelijkertijd de nieren en ogen van kinderen aantast, waarschuwen Franse wetenschappers

Covid: Na infectie, een zeldzaam syndroom dat tegelijkertijd de nieren en ogen van kinderen aantast, waarschuwen Franse wetenschappers

Een Syndroom wie slaat ogen en de nieren Tegelijkertijd, net er tussenin kinderen Gemiddeld zo’n vijftien jaar oud: Over het algemeen komt dit zelden voor, maar het bestaat wel. In medische termen wordt dit tubulo-interstitiële nefritis en uveïtissyndroom genoemd. Dat meldt ScienceDirectEn “de Tenno-syndroom Het is een zeldzame, onverklaarbare nefrotische oogziekte, gekenmerkt door de associatie van acute tubulaire interstitiële nefritis en uveïtis. De prognose is over het algemeen goed en de nefropathie verdwijnt soms na een paar weken, zelfs zonder behandeling, terwijl uveïtis bij sommige patiënten de neiging heeft zich voor te doen.”.

Lees ook:
Covid: een tweede respiratoir virus infecteert kinderen en Amerikanen vrezen een nieuwe pandemie

“oorzakelijk verband”

Als algemene regel worden in Frankrijk jaarlijks tussen de 8 en 10 gevallen van tubulo-interstitiële interstitiële nefritis vastgesteld. Terwijl tussen 2000 en 2018 46 gevallen van het TINU-syndroom (nefritis en uveïtis) werden geïdentificeerd.

Wetenschappers hebben echter gevallen gemeld Coronavirusziekte gerelateerd met Nierziekte. Om meer te weten te komen, bestudeerde een groep Franse wetenschappers gevallen van nefritis met of zonder uveïtis tussen april 2020 en maart 2021 in Frankrijk. De resultaten zijn donderdag gepubliceerd op medRxiv, verbluffend: 48 gevallen werden ontdekt, waaronder 25 van nefritis en 23 van TINU. met een gemiddelde leeftijd van slechts 15 jaar (14,7 jaar).

filiaal Testen De helft van de kleine gevallen (21) werd meteen getest op COVID, die allemaal positief testten. Terwijl 90% van het totaal (44/48) dat was Zonder duidelijke symptomen.

De conclusie van de geleerden zonder beroep: “We beschrijven een nieuwe vorm van postacuut COVID-19-syndroom bij kinderen, die uniek is vanwege de exclusieve betrokkenheid van de nieren en ogen. Onze bevindingen ondersteunen een causaal verband tussen SARS-CoV-2-infectie en de onlangs gemelde uitbraak van nierziekte.” /oculaire ziekte.” Flare “.

Een rapport over 48 kinderen van gemiddeld 15 jaar die post-COVID-nierziekte ontwikkelden (tubulaire interstitiële nefritis) https://t.co/PRfRb9hDvF
“Onze bevindingen ondersteunen een oorzakelijk verband tussen SARS-CoV-2-infectie en deze nieuw gemelde uitbraak van nier-/oogontsteking.” #LongCovidKids

– Eric Topol (@EricTopol) 26 januari 2023