Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid lang: ‘blauwe benen’, een vreemd nieuw symptoom dat door wetenschappers is geïdentificeerd

Covid lang: ‘blauwe benen’, een vreemd nieuw symptoom dat door wetenschappers is geïdentificeerd

Bij een patiënt met lange Covid merkten de onderzoekers een blauwe en vervolgens paarse verandering in de kleur van zijn benen op toen hij opstond.

Vermoeidheid, hoesten, kortademigheid, periodieke koorts, verlies van smaak of reuk, depressie… Lange covid Ze verschijnen als een of meer van een lange lijst met symptomen, meestal binnen drie maanden na infectie en duren minstens twee maanden. Maar dat zou niet alles zijn.

A nieuwe symptomen Onlangs geïdentificeerd door wetenschappers van de Universiteit van Leeds, kunnen we verder lezen De onafhankelijke Dat weerspiegelt een artikel dat in het tijdschrift is gepubliceerd scalpel. De onderzoekers observeerden bij een patiënt met COVID-19 Zijn poten zijn blauw en vervolgens paars gekleurd bij het staan. De 33-jarige gaf ook aan dat hij voelde dat het gewicht ervan tintelingen en jeuk veroorzaakte. Hij noemde ook uitslag op zijn voeten. Veel symptomen die verdwijnen zodra u gaat zitten of liggen. De man lijdt nu al zes maanden aan dit vreemde probleem.

“Een opvallend geval van cyanose.”

Het is een opvallend gevalcyanose [une maladie des vaisseaux sanguins qui induit la décoloration de la peau, NDLR] Bij een patiënt die niet eerder positief had getest op Covid-19. Bezorgde patiënten zijn zich er niet van bewust dat het een symptoom kan zijn van langdurige covid of autonome disfunctie en kunnen zich zorgen maken over hun toestand. Evenzo zijn artsen zich mogelijk niet bewust van het verband tussen cyanose en het langdurige Covid-virus.Dr. Manoj Sivan legt uit persbericht.

READ  10 symptomen van schildklierziekte

Deze nieuwe ontdekking doet zich voor terwijl er in het hart weer over Covid wordt gesprokenzomer In Frankrijk als in andere landen, met een Epidemisch herstel Toch matig maar vereist waakzaamheid. variabel Voorbeeld 5bijnaam Iris Door sommigen wordt het momenteel het meest onderzocht omdat het de rebound kan dragen. Zomerbijeenkomsten, zoals het Bayonne-festival, en lagere immuniteit kunnen ook een rol spelen.