Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19 of griep: hoe kunnen we ze van elkaar onderscheiden?

Covid-19 of griep: hoe kunnen we ze van elkaar onderscheiden?

Symptomen van COVID-19 kunnen worden verward met griep (Bron afbeelding: Getty Images) (Westend61 via Getty Images)

Extreme vermoeidheid, hoesten, koorts, hoofdpijn.. Is het griep of Covid-19? Nu de nieuwjaarsvakantie nadert, nemen de gevallen van virale luchtweginfecties in de hele provincie toe, waarschuwt hij Laatste bulletin Volksgezondheid Frankrijk. Hoe onderscheid je ze? Beantwoord items.

Sinds het begin van de COVID-19-pandemie hebben zich in Frankrijk verschillende varianten van het virus verspreid, elk met verschillende niveaus van overdracht en ernst. De nieuwste, de JN.1, is een variant van de Omicron. Het wordt gekenmerkt door “minder gevaarlijke klinische vormen, deels vanwege de effectiviteit van het vaccin dat tegen gevaarlijke vormen wordt bewaard”, aldus Santé Publique France. Het team van het Institut Pasteur dat de eerste laboratoriumtests heeft uitgevoerd, schat echter dat “JN.1 iets resistenter lijkt te zijn tegen neutraliserende antilichamen” dan zijn voorganger BA.2.86, zei Olivier Schwartz van de eenheid Virologie en Immunologie. Parijse. Daarom is een geïnfecteerde of gevaccineerde persoon mogelijk minder beschermd tegen deze virusstam.

Herkennen van de symptomen van COVID-19

Symptomen van de JN.1-variant zijn: algemene vermoeidheid (asthenie), hoesten, koorts, loopneus, hoofdpijn en keelpijn. De Volksgezondheidsautoriteit van Frankrijk registreerde bij sommige patiënten ook kortademigheid (kortademigheid), misselijkheid en braken, of zelfs verlies van smaak- (anosmie) en reukzin (anosmie). Merk op dat de aanwezigheid van laatstgenoemde meer aan het coronavirus zou moeten doen denken Emily. In alle gevallen is testen op SARS-Cov-2 de enige zekere manier om de ziekte te diagnosticeren.

Herkennen van de symptomen van griep

Net als COVID-19 is influenza een besmettelijke luchtweginfectie die wordt veroorzaakt door een virus, maar dan in de familie griep. De symptomen zijn in principe hetzelfde: koorts met koude rillingen, extreme vermoeidheid, een gevoel van hopeloosheid met verlies van eetlust, wijdverspreide spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn en hoesten. Dr. Gerald Kirzik legt het uit Doctissimo Dat ‘de griep veel luider is’ en dat deze ‘bruter en ernstiger’ is.

READ  Frankrijk en China hebben een satelliet gelanceerd om de eerste sterren van het universum te verkennen

Ook hier kan de arts na een klinisch onderzoek om Covid-19 uit te sluiten een test aanvragen om het SARS-Cov-2 virus op te sporen. Aanvullende tests, zoals röntgenfoto’s van de borstkas of bloedonderzoek, kunnen ook nuttig zijn als er complicaties optreden.

Goede reacties bij griep en Covid-19

Voor influenza en Covid-19 is de behandeling dezelfde: rust en indien nodig paracetamol, waarbij u erop let de dosis te respecteren (niet meer dan één gram en maximaal drie keer per dag). Herstel bij gezonde mensen treedt meestal een week na infectie met griep op, en binnen twee tot drie weken na infectie met Covid-19. De vermoeidheid kan de komende weken aanhouden.

Wanneer moet u overleggen? Mijn medewerker antwoordt: “U moet contact opnemen met uw behandelend arts als uw symptomen veranderen, of als er ongebruikelijke symptomen optreden, of als u twijfelt over de behandeling of als u een ander gezondheidsprobleem heeft. Als u moeite heeft met ademhalen, moet u onmiddellijk het nummer 15 bellen. .”

Jezelf isoleren terwijl je herstelt, een masker dragen op straat, of je handen goed en regelmatig wassen zijn allemaal goede reacties om je dierbaren tegen de ziekte te beschermen. De Franse Volksgezondheidsautoriteit concludeerde: “In het licht van familiebijeenkomsten tijdens de eindejaarsvakantie is het essentieel dat mensen die risico lopen zichzelf beschermen door vaccinatie tegen seizoensgriep en Covid-19, en dat iedereen isolatiemaatregelen blijft nemen. ”

Video – Dr. Christian Recchia: “De griep is net zo giftig als Covid, zo niet gevaarlijker. Het is dodelijk net als Covid”