Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19 – Lichte avondklok, afgelasting van evenementen, bioscopen en theaters … schokkende aanbevelingen om het epidemische herstel in Nederland tegen te gaan

Een adviesgroep van experts op het gebied van de COVID-19-epidemie in Nederland heeft donderdag aanbevolen gedeeltelijke inperking op te leggen, waardoor de overheid onder druk wordt gezet om drastische en impopulaire maatregelen op te leggen om de toegenomen besmetting met het coronavirus aan te pakken.

De regering van interim-premier Mark Rutte neemt vrijdag een besluit over verdere gezondheidsmaatregelen op advies van het pandemiebeheerteam, waaronder een panel van experts, meldt de NOS.

Onder de beoogde maatregelen vallen onder meer het afgelasten van openbare evenementen, het sluiten van theaters en bioscopen en in vergevorderde tijden van bars en restaurants, voegt de keten toe. Scholen blijven open.
De overheid volgt meestal, maar niet altijd, de aanbevelingen van het expertpanel.

Veel ontwikkelde landen waren van mening dat verdere inperking door de introductie van vaccinatie niet meer nodig was, ondanks de recente uitbraak van de epidemie.

Ondanks het vaccinatiepercentage dat bijna 85% van de Nederlandse bevolking bereikt, hebben sommige ziekenhuizen in Nederland de zorg voor patiƫnten zonder coronavirus moeten verminderen.

Vorige week heeft de staat het dragen van maskers hersteld en de lijst uitgebreid met plaatsen waartoe toegang is onderworpen aan een ‘gezondheidsvergunning’.

READ  Tiener steelt meer dan 32 miljoen euro aan cryptocurrency door een simkaart te stelen