Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19: Gezonde volwassenen hoeven niet meer gevaccineerd te worden, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie aangekondigd

eenvoudig
Nu hebben gezonde volwassenen volgens de Wereldgezondheidsorganisatie geen nieuwe dosis van het Covid-vaccin nodig.

Dit is een belangrijke aanbeveling en keerpunt in de vaccinatie tegen Covid-19. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is nu van mening dat gezonde volwassenen geen extra dosis Covid-vaccins nodig hebben, afgezien van de eerste vaccinatie en de eerste booster, terwijl de gezondheidsvoordelen minimaal zijn.

Voor deze groep mensen onder de 60 jaar waarvan wordt gezegd dat ze een gemiddeld risico lopen – plus kinderen en adolescenten met comorbiditeit van 6 maanden tot 17 jaar – is er geen risico op extra injecties, maar “het herstel van de gezondheid is laag”. aldus experts.

6 tot 12 maanden tussen boosters, afhankelijk van de ziekte

De Strategic Advisory Group of Experts on Immunization (SAGE) van de WHO heeft bijgewerkte aanbevelingen uitgebracht na een bijeenkomst deze week in Genève. De WHO zei dat de nieuwe SAGE-aanbevelingen de impact van Omicron weerspiegelen en het hoge niveau van immuniteit dat nu wordt bereikt in de wereldbevolking als gevolg van infectie en door vaccinatie. SAGE heeft drie nieuwe prioriteitscategorieën voor Covid-vaccinatie voorgesteld op basis van het risico op ernstige ziekte of overlijden: hoog, gemiddeld en laag.

Aan de andere kant wordt ouderen, andere volwassenen met comorbiditeit, alle immuungecompromitteerde personen, zwangere vrouwen en eerstelijnsgezondheidswerkers aanbevolen om na het initiële vaccinatieschema en de eerste booster verder te worden gevaccineerd met een boosterdosis. SAGE adviseert een interval van 6 tot 12 maanden tussen boosters, afhankelijk van de ziekte.

Long Covid wordt nog bestudeerd

Het bewijs “ontbreekt aan consistentie” met betrekking tot het effect van Covid-vaccins op langdurige Covid, waarbij de aanvankelijke ziekte zich vaak ontwikkelt tot zeer invaliderende symptomen zoals extreme vermoeidheid of een onvermogen om zich te concentreren.

READ  Ongekende "drievoudige epidemie" van onzekere ontwikkeling, alarm voor de volksgezondheid Frankrijk

Wereldwijd zijn bijna 13,3 miljard doses van het Covid-vaccin toegediend. De Wereldgezondheidsorganisatie is op zoek naar nieuwe Covid-vaccins die een breed scala aan varianten dekken, een langwerkend effect hebben en beter presteren tegen infectie en overdracht. De organisatie bestudeert ook nieuwe manieren om het serum aan de neus, mond of huid toe te dienen.

Joachim Hombach, uitvoerend secretaris van SAGE, besprak twee intranasale vaccins, waaronder een die in China wordt gebruikt, en zei: “We weten dat ze immunogeen zijn… maar wat we echt nodig hebben, zijn gegevens die de impact op overdracht onderzoeken – omdat dat echt een grote impact kan hebben. .”