Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Charles Leclerc domineert de laatste vrije training in Singapore in de regen

Charles Leclerc domineert de laatste vrije training in Singapore in de regen

20 F1-coureurs hadden alleen recht op een sessie van een half uur tijdens de vrije training 3 van zaterdag in Singapore, vanwege hevige regen die deze laatste sessie voor de kwalificatie (15.00 uur) verstoorde. Maar ze maakten er niet allemaal optimaal gebruik van en sommigen bleven liever beschut in hun pits terwijl ze wachtten tot de paddock smakelijker werd.

Pierre Gasly (AlphaTauri) kwam als eerste op de baan, die nog erg nat was, en uiteraard voorzien van regenbanden. De Fransman was erg scherp, gleed nog steeds uit en bewoog zich misschien niet echt, maar hij ging een tijd halen: 2’09” 894, ver naast 1’42 om droog te blijven.

Max Verstappen (Red Bull) had de eer om als eerste op tussenbanden naar buiten te gaan toen al zijn maatjes nog in de regen stonden. Zo bracht hij zijn beste tijd tot 2’06” 872, maar werd al snel verslagen door zijn voormalige teamgenoot Gasly (2’06” 115).

Alpen in de top 10

In het laatste kwartier, op een opdrogende baan, gingen de tijden logischerwijs achteruit, zelfs als niemand het aandurfde om slicks op te zetten, en slaagden alle coureurs erin om een ​​getimede ronde te maken. In deze nogal nutteloze race, aan het einde van een duel tussen Verstappen en Charles Leclerc (Ferrari), was het Monegasque die de eerste plaats op het schema behaalde, op 1’57” 782, of vijf tiende van de Nederlanders.

READ  Lamina kondigt zijn internationale pensionering aan vanwege "leugenaars" .. en verwijdert zijn bericht

Gevolgd door Carlos Sainz (Ferrari), Fernando Alonso (Albin), Sergio Perez (Red Bull), Lance Stroll (Aston Martin), Esteban Ocon (Albin), Sebastian Vettel (Aston Martin), George Russell (Mercedes) en Daniel Ricciardo ( McLaren). ), voor iets meer dan drie seconden.