Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Britse minister van Financiën Kwasi Quarting ontslagen

Britse minister van Financiën Kwasi Quarting ontslagen

Verschillende Britse media meldden, waaronder: Wachter En de BBCVrijdag 14 oktober. Voormalig minister van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid Jeremy Hunt, de kandidaat van deze zomer om Boris Johnson op te volgen, is benoemd om hem op te volgen.

De heer Kwarteng bevestigde zijn ontslag door de premier, Liz Truss, door een bericht op Twitter te plaatsen gericht aan de premier. Je vroeg me af te treden als raadsman [de l’Echiquier]Ik accepteerdeHij schrijft, na iets meer dan een maand als Head of the British Treasury.

In deze brief stelt de heer Kwarteng dat hij de functie heeft aanvaard in: “Goed wetende dat de situatie waarin [les tories faisaient] De confrontatie was erg moeilijk, met stijgende rentes over de hele wereld en hoge energieprijzen.”. “Uw visie van optimisme, groei en verandering was correct.”blijf dat herhalen ‘De status quo is geen optie’.

Liz Truss in de hete stoel

Aan het eind van de ochtend ging de heer Kwarteng naar Downing Street 10, eerder dan verwacht teruggekeerd uit Washington, waar hij de jaarvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank bijwoonde. Donderdag zei hij dat hij was overgehaald om aan te blijven.

Zijn op 23 september aangekondigde begrotingsplan, dat tientallen miljarden ponden aan belastingverlagingen omvat zonder duidelijke financiering, heeft de markten gedestabiliseerd, het pond doen dalen en de regering van de Maleisische president ernstig verzwakt.l Versnellingen. Op vrijdag riep Mel Stride, voorzitter van de Commissie Financiën van het Parlement, op tot een snelle herziening ervan “klein budget”.

In de hot seat na slechts achtendertig dagen aan de macht, houdt de Britse premier vrijdagmiddag een persconferentie. Volgens de Britse pers zijn sommige parlementsleden uit zijn kamp al begonnen met het proces om hem te verdrijven, gezien de rampzalige opiniepeilingen die een verpletterende nederlaag voor de meerderheid verklaren vóór de volgende algemene verkiezingen die in 2024 zijn gepland.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In het licht van de politieke en financiële impasse zou Liz Truss een deel van haar economische programma kunnen opgeven

de wetenschapper

READ  Meloni zegt dat Italië niet langer migranten wil verwelkomen die zijn gered door buitenlandse NGO's