Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Binnenkort vaccins tegen mutaties van het Coronavirus?

Binnenkort vaccins tegen mutaties van het Coronavirus?

Verschillende Franse biotechnologiebedrijven werken aan vaccins die jarenlang effectief zijn tegen de mutaties in het Coronavirus. (Grafisch) – Michael Euler / AP / SIPA

We weten dat Covid-19 Demp het geluid (zoals de griep bijvoorbeeld). Daarom zullen onderzoekers het vaccin tegen het Coronavirus regelmatig moeten actualiseren om effectief te blijven tegen mutaties (opnieuw zoals het geval is bij het griepvaccin). De
Covid-vaccins Zijn ze dus gedoemd om snel achterhaald te raken in het licht van virusmutaties? Ik weet het niet zeker.

Sommige startups werken momenteel aan vaccins die op lange termijn effectief kunnen zijn bij verschillende mutaties van het virus. “Het kan meerdere jaren beschermen”, bevestigt Alexis Perolis, presidentOSE-immunohistochemieOver een vaccinproject Deze Franse startup is net begonnen met haar eerste klinische proeven.

Hoe effectief zijn de vaccins die momenteel worden gegeven?

De belofte is een vaccin dat de opkomst van varianten weerstaat, nieuwe stammen van het Coronavirus die verschillen van die waaruit de eerste vaccins zijn ontwikkeld. Dit is een van de grootste onbekende factoren van de huidige pandemie: in hoeverre vaccins momenteel worden toegediend, Zoals het Amerikaanse bedrijf PfizerZal het nog steeds effectief zijn als deze varianten zich vermenigvuldigen?

Tot nu toe lijken ze het goed te houden, maar Pfizer-baas zelf, Albert Burla, was onlangs van mening dat hij waarschijnlijk elk jaar een nieuwe – bijgewerkte – dosis van zijn vaccin zou moeten injecteren.

Concentreer u op de immuunrespons in plaats van op de productie van antilichamen

In het licht van deze uitdaging slaan veel biotechbedrijven een andere weg in dan de huidige vaccins: ze streven ernaar om dit te doen Stimuleer eerst T-cellenDat wil zeggen, het deel van de immuunrespons dat zich richt op het identificeren en elimineren van cellen die al zijn geïnfecteerd, in plaats van op het virus zelf.

Aan de andere kant proberen vaccins eerst antilichamen te produceren die het virus direct herkennen en vernietigen, voordat ze de cel infecteren. Dit betekent niet dat deze vaccins geen enkele T-celrespons opwekken – de eerste gegevens zijn enigszins bemoedigend – maar het is niet hun belangrijkste aanvalshoek. In theorie hebben T-lymfocyten echter verschillende voordelen ten opzichte van antilichamen. Ze kunnen langer in het lichaam overleven en reageren op componenten van het virus die veel minder snel muteren dan die welke door de antilichamen worden gedetecteerd.

Geïsoleerde projecten

In Frankrijk wordt de “T-respons” -route gevolgd door OSE en een concurrent uit Lyon, Osivax, die een “universeel” vaccin belooft, dat wil zeggen dat het klaar is om te reageren op elke mogelijke variant. Het land heeft hen miljoenen euro’s aan financiering gegeven, terwijl Frankrijk de ontwikkeling van een antivirusvaccin heeft uitgesteld.

Deze projecten zijn geïsoleerd vanwege het gebrek aan laboratoria die geloven in een universeel vaccin. Van de bijna 400 Covid-vaccinprojecten die door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn geïdentificeerd, claimen slechts enkelen dit perspectief. Het meest geavanceerd is het Amerikaanse ImmunityBio-rapport dat vorige maand enigszins bemoedigende resultaten publiceerde, maar nog steeds een primeur.

tweesnijdend zwaard “

Omdat de waarheid over deze vaccins nog steeds erg onzeker is. Geen van de betrokken groepen heeft voor volgend jaar beloften gedaan en veel wetenschappers betwijfelen of het initiatief zal slagen. Sommigen vragen zich af of het een illusie zou zijn om van tevoren te proberen te reageren op de opkomst van nieuwe soorten in de toekomst. “Als er een massavaccin is, is het op zichzelf (…) de druk die het virus ertoe kan brengen te evolueren om aan het vaccin te ontsnappen, wat het ook is,” waarschuwt de Britse viroloog Julian Tang, die aldus een “tweesnijdend zwaard “in vaccins die zijn ontworpen om te breed te gisten.

De andere grote vraag is in hoeverre een organisme het virus zou bestrijden als we zijn reactie zouden voorbereiden in plaats van T-lymfocyten. “Ik betwijfel de effectiviteit van zo’n vaccin”, zegt de Franse viroloog Yves Godin. Lymfocyten en antilichamen werken hand in hand. En hij benadrukt dat als de antilichaamrespons niet aanwezig is, de T-cellen “niet veel nut zullen hebben”, en benadrukt dat het ideale vaccin op beide niveaus een effectief vaccin is.

Bescherm mensen met kanker en diabetes

Maar specifiek, als deze nieuwe vaccins werkelijkheid worden, zullen ze, althans in Europa en de Verenigde Staten, worden geïnjecteerd bij mensen die de huidige vaccins al hebben gekregen. Dus hun antilichamen zullen worden voorbereid. Dit is het argument dat Alexis Peyroles van OSE Immunotherapeutics gebruikte om ervoor te zorgen dat zijn vaccin, in geval van positieve resultaten, zijn plaats zou vinden.

Met dit vaccin “vormt het een aanvulling en uitbreiding op schaal en in duur, dankzij de primaire vaccins”, zegt hij. Hij stelt ook dat een dergelijk vaccin bescherming zou bieden aan personen die van nature moeite hebben om antilichamen te ontwikkelen, bijvoorbeeld omdat ze bepaalde soorten kanker en diabetes hebben.152

Betrokken

READ  Een gigantische asteroïde had een enorme tsunami op Mars kunnen veroorzaken