Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bevorder het recht op abortus in ten minste drie staten

Bevorder het recht op abortus in ten minste drie staten

Waar Rue’s regel ingetrokken eind mei tegen. valleiHet staat de Amerikaanse staten vrij om het recht op abortus op hun niveau vast te leggen. Vijf van hen gebruikten de tussentijdse verkiezingen op dinsdag (8 november) om referenda over de kwestie te organiseren.

Volg ons live: Halverwege 2022, live: de uitkomst van de peiling is nog onzeker, maar de ‘rode golf’-hypothese neemt af

Sinds de uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof hebben tientallen staten abortus verboden, of bijna allemaal. Integendeel, het recht op vrijwillige zwangerschapsafbreking moet in ten minste drie staten worden versterkt, volgens de gedeeltelijke bevindingen die u heeft verstrekt PolitiekEn de NBC Nieuws waar is de Washington Post.

Michigan verankert het recht op reproductieve vrijheid in zijn grondwet

In deze staat in het noorden van de Verenigde Staten was er een eerdere wet van Ru tegen. Wade, die abortus verbood, werd door een rechter verboden. Gouverneur Gretchen Whitmer en procureur-generaal Dana Nessel, beide democraten die niet langer op de troon zitten, wilden niet dat de wet van kracht werd na de intrekking van Roe. tegen. vallei.

Dinsdag werden kiezers opgeroepen om te stemmen over de opname van het recht op reproductieve vrijheid door de staat in de staatsgrondwet. Met meer dan 80% van de stemmen geteld, won “Ja” woensdag met ongeveer 56%.

Deze stemming begraaft dus definitief de verboden wet die abortus in de staat verbiedt en dit recht op reproductieve vrijheid creëert, waardoor vrouwen vrij blijven van hun eigen beslissingen over zaken, met name anticonceptie, abortus of steriliteit.

READ  Het milieu: hoe onze oude kleren Ghana vervuilen

Vermont garandeert het recht op reproductieve autonomie

Voorstanders van abortusrechten roepen op om op 8 november in Brattleboro, Vermont, te stemmen voor sectie 22 van de staatsgrondwet van Vermont, waarin een grondwettelijk recht op abortus wordt vastgelegd.

Met 99% van de uitgebrachte stemmen in Vermont geteld, kozen de kiezers er grotendeels voor om het recht van de staatsgrondwet op reproductieve autonomie te verankeren. Politiek Hij gaf “Ja” 77,5% van de stemmen, en NBCNews 76%.

Californië steunt het recht op abortus door het in de grondwet te verankeren

Sinds de omkering van de heerschappij van Ro tegen. Wade, Californië wil het recht op abortus op zijn grondgebied bevorderen. De maatregel die dinsdag in stemming werd gebracht, zou dat recht in de staatsgrondwet bekrachtigen, maar met name de keuzevrijheid voor anticonceptiva.

Met minder dan 40% van de stemmen geteld op woensdag, stemden de kiezers grotendeels voor, niet verwonderlijk, met meer dan 65%.

Kentucky weigert de afwezigheid van het recht op abortus te erkennen

Na de ontmanteling van het federale recht op abortus, was Kentucky een van de staten die abortus verbood. Woensdag, met meer dan 80% van de stemmen geteld, lagen de resultaten heel dicht bij elkaar.

maar volgens Washington Post en NBCNews, stemde ongeveer 52% van de kiezers tegen het opnemen van een verklaring in de staatsgrondwet “Niets in de grondwet stelt het recht op abortus vast.” Als het voorstel goed wordt afgewezen, hebben abortusrechtenorganisaties een grotere kans om het abortusverbod voor de rechter te blokkeren.

Montana zou een levende geboorte niet als een persoon beschouwen, zelfs niet na een mislukte abortus.

In Montana is er een wet die abortus na twintig weken zwangerschap verbiedt, maar die is nog niet van kracht. Momenteel wordt het recht op abortus gegarandeerd door de staatsgrondwet in elk stadium van de zwangerschap.

READ  De huidige situatie in Guadeloupe: de meeste dammen zijn geplaatst

Dat is de reden waarom de dinsdag in stemming gebrachte maatregel bepaalt dat elke pasgeboren pasgeborene – na een inductie, een keizersnede of zelfs in het zeldzame geval van een mislukte abortus – als een persoon wordt beschouwd en als zodanig passende medische zorg krijgt, in het bijzonder reanimatie.

Mantelzorgers die dit principe niet respecteren, riskeren tot twintig jaar gevangenisstraf en een boete van $ 50.000. Terwijl bijna 80% van de stemmen is geteld, verwierpen de kiezers de maatregel woensdag met 53%.

Lees de decodering: 2022 tussentijdse verkiezingsresultaten kaart

de wetenschapper