Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Benzema vertelt over zijn verzoening met Deschamps

Na ruim vijf jaar afwezigheid vindt Karim Benzema woensdag de Blues in Clairefontaine. In een interview met L’Equipe vertelt de spits van Real Madrid de ontmoeting die de verzoening met Didier Deschamps bezegelde. Hoe wist hij zijn terugkeer?

De auto gaat onder de lens van de camera’s door. Kleine stappen om het kasteel binnen te gaan. De deur die opengaat voor het personeel van de Welkomstcommissie. Voor het eerst sinds de herfst van 2015 vindt Karim Benzema woensdag het ritueel van aankomst in Clairefontaine voor een teamrally in Frankrijk. De spits van Real Madrid (33 jaar, 81 caps) maakt deel uit van de EK-groep van Didier Deschamps (11 juni – 11 juli). Een mooie verrassing werd geboren uit een verzoening tussen de twee mannen, vastbesloten om zich los te maken van een breuk uit het verleden.

Karim Benzema zei in een interview: “Hij legde het zelf uit, en we spraken met elkaar, en het is duidelijk.” het team Over zijn ontmoeting met de Blues-coach. We hebben veel gepraat en veel tegen elkaar gezegd. Dingen die we elkaar al heel lang te zeggen hebben. Het was een goede uitleg in belangrijke bewoordingen. Vandaag was ik weer geselecteerd voor het Franse nationale team, dus de discussie verliep goed … ”

Na drie minuten was alles weer normaal.

Persoonlijke interviews, geen tussenpersonen. “Het was echt een rustig moment”, legt Karim Benzema uit. We hebben elkaar niet ontmoet sinds mijn laatste keuzes, in 2015 … Het was goed voor ons om te debatteren en uit te wisselen en te zien dat we elkaar veel te zeggen hadden. Ik was het altijd heel goed met hem eens, na drie minuten is alles weer zoals het was. Hoewel het meer dan vijf jaar geleden is dat we elkaar kruisten. “

READ  Live. Ultra-trail du Mont-Blanc: Jocelyne Pauly Tijdelijke vierde zaterdagochtend, Beñat Marmissolle 8e

“We hebben over veel dingen gepraat, het was een lange discussie tussen mannen, die tussen ons zal blijven”, voegt Madrilene toe. We zeiden veel, heel veel dingen. We spraken niet alleen over voetbal, we praatten over alles. : leven, familie … maar hij heeft me er niet over verteld ELK MOMENT: “Je zit in de EUR.” Het enige wat ik tegen mezelf zei na dit gesprek is dat we samen een grote stap hebben gezet, en dat was positief. “

“Een groot gevoel van vreugde en trots.”

Daarom volgde Karim Benzema afgelopen dinsdag met bijzondere belangstelling de bekendmaking van de lijst van 26 voor de euro geselecteerde spelers. “Ik was thuis in Madrid, en hij vertrouwde hem. Maar sinds de ochtend heb ik veel berichten ontvangen! Iedereen wachtte op 20.20 uur (lacht). De geruchten zwol aan, het was het evenement van vandaag. En ik wachtte zoals iedereen, voor de tv. Met al mijn familieleden aan de telefoon, mijn vader en moeder …

Zijn naam was Didier Deschamps. Karim Benzema zegt: “Het was een groot gevoel van vreugde en trots. Heel snel dacht ik aan al die momenten dat ik nooit wegging. Het was een kleine schok, het was lang geleden! Van mij was er grote vreugde. Mijn dochter omhelsde een beetje en toen belde iedereen me meteen. “. Het begin van een nieuw avontuur. Een zomerdoel: de euro met het Franse nationale team toevoegen aan hun vreselijke record.