Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

België kent maandag in Istanbul zijn tegenstanders in de Olympische voorrondes

België kent maandag in Istanbul zijn tegenstanders in de Olympische voorrondes

FIBA maakte de vijf gastlanden bekend voor deze toernooien in Istanbul van 12 tot 20 augustus, een pre-kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Parijs. Maandag staat de loting op het programma.

Veertig landen die zich niet kwalificeerden voor het WK 2023, krijgen volgend jaar al voor het eerst de kans om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Maar de weg naar Parijs 2024 is erg lang.

Alleen de winnaar van elk van deze vijf pre-kwalificatietoernooien kan alleen deelnemen aan de daadwerkelijke Olympische kwalificatietoernooien die gepland staan ​​voor juli 2024, voorafgaand aan de Olympische Spelen die plaatsvinden van 26 juli tot 11 augustus.

Voor Europa worden er twee toernooien gehouden. Istanbul werd voor het eerst gekozen als gaststad. Polen (in Gliwice) en Estland (in Tallinn) zijn gastheer van de tweede.

België staat op de derde plaats van 8 potten (samen met Oekraïne), samengesteld op basis van wereldranglijst, en wordt tijdens de trekking op 1 mei uitbetaald in een van de vier poules van vier. De Belgian Lions spelen gegarandeerd in Istanbul in Groep C of D met inzetlanden 2 (Turkije en Kroatië), 6 (Nederland en Bulgarije) en 7 (IJsland en Zweden).

Voor Afrika vindt het toernooi plaats in Lagos (Nigeria) en voor Noord- en Zuid-Amerika in Argentinië in een nader te bepalen stad. De gastheer in Azië moet nog worden bepaald.

READ  De definitieve overeenkomst van Eli Wahi bij RC Lens!