Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Anthony Blinken roept de Arabische landen op om “Hamas onder druk te zetten om de wapenstilstand te aanvaarden”.

Anthony Blinken roept de Arabische landen op om “Hamas onder druk te zetten om de wapenstilstand te aanvaarden”.

Washington wil het wapenstilstandsontwerp ter stemming voorleggen in de Veiligheidsraad

De Verenigde Staten maakten zondag bekend dat zij de VN-Veiligheidsraad om stemming hadden gevraagd over hun ontwerpresolutie waarin Israël en Hamas worden opgeroepen de resolutie uit te voeren. “Zonder deadline” Akkoord over een wapenstilstand.

Vandaag hebben de Verenigde Staten de Veiligheidsraad opgeroepen om over te gaan tot stemming over de Amerikaanse ontwerpresolutie (…) Ter ondersteuning van het voorstel dat op tafel ligt.”Dit zei woordvoerder van de Amerikaanse missie bij de Verenigde Naties, Nate Evans, in een persverklaring. “De leden van de Raad mogen deze kans niet voorbij laten gaan en moeten met één stem spreken ter ondersteuning van dit akkoord.”Hij voegde eraan toe dat Washington, een bondgenoot van Israël, breed werd bekritiseerd vanwege het tegenwerken van verschillende ontwerpresoluties waarin werd opgeroepen tot een staakt-het-vuren in Gaza.

Eind mei onthulde de Amerikaanse president Joe Biden een plan dat volgens hem van Israëlische oorsprong was en bestond uit drie fasen van elk ongeveer veertig dagen, om van een tijdelijk staakt-het-vuren naar permanente vrede in Gaza te komen.

Het is duidelijk dat de Amerikanen Hamas verantwoordelijk houden voor de aanvaarding ervan. Dit werd ook benadrukt in de ontwerpresolutie.

De derde versie hiervan, die zondag onder de lidstaten werd verspreid en werd voorgelezen door Agence France-Presse, “groeten” Dit voorgestelde plan. Ook zorgt het er, in tegenstelling tot eerdere versies, voor dat het plan is uitgevoerd “Ik accepteerde” Door Israël. Hij belt Hamas “Om het ook te accepteren en beide partijen op te roepen om de voorwaarden ervan onverwijld en zonder voorwaarden volledig uit te voeren.”.

Als antwoord op verzoeken van veel lidstaten sinds het begin van de onderhandelingen een week geleden, definieert de nieuwe tekst de inhoud van het plan.

READ  Het hoofd van het militaire regime benadrukt dat de overgangsperiode "niet langer dan drie jaar mocht zijn".

Dit geeft aan dat als de eerste fase een staakt-het-vuren is “Direct en compleet”De vrijlating van gijzelaars die door Hamas worden vastgehouden “aandelenbeurs” Palestijnse gevangenen, terugtrekking van het Israëlische leger “Bevolkte gebieden van Gaza” Het zal ruim zes weken duren voordat de humanitaire hulp de enclave binnenkomt, en het staakt-het-vuren zal gehandhaafd blijven ‘Zolang de onderhandelingen doorgaan’.

Sinds de ongekende aanval van Hamas op Israël op 7 oktober en de Israëlische represailles in Gaza heeft de Veiligheidsraad moeite gehad om met één stem te spreken. Nadat hij eind maart twee resoluties had uitgebracht die vooral op humanitaire hulp waren gericht, riep hij uiteindelijk op tot… “Onmiddellijk staakt-het-vuren” Gedurende de hele maand Ramadan besloten de Verenigde Staten zich dit keer te onthouden van stemming.

Na het besluit van het Internationale Gerechtshof eind mei, waarbij Israël werd bevolen de aanval op Rafah stop te zetten, verspreidde Algerije een ontwerpresolutie waarin een onmiddellijk staakt-het-vuren werd geëist en, meer specifiek, een einde aan de aanval in Rafah. Toen overwogen de Verenigde Staten een dergelijke tekst “Het zal niet helpen”Hij steunt altijd de onderhandelingen ter plaatse om een ​​wapenstilstand te bereiken.