Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Angst voor waterverontreiniging na gevallen van “cryptosporidium”

Onderzoeken zijn nog gaande nadat verschillende gevallen van “cryptosporidiose” werden geïdentificeerd in 5 gemeenten in het westelijke arrondissement. Dit kan te maken hebben met verontreiniging van het watersysteem.

door
Lucas Heleen

gepubliceerd

Deze inhoud is niet toegankelijk.

In vijf gemeenten van de Alpes-Maritimes wordt het gebruik van kraanwater afgeraden. Illustratie. adobe. com

Leuk Le Figaro

Diarree, braken, ernstige buikpijn en lichte koorts: vorige week werden verschillende gevallen van “cryptosporidiose” vastgesteld in de Alps-Maritimes, met name in het westelijke departement. Ook door de regionale gezondheidsdienst van Provence-Alpes-Côte d’Azur werden snel onderzoeken uitgevoerd Volksgezondheid Frankrijk. De eerste conclusies neigen ernaar Mogelijke vervuiling van waternetwerken, zeggen deze autoriteiten. Ze identificeren op dit moment tien gevallen.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

misschien Watervervuiling Het werd meer bepaald gedetecteerd in vijf gemeenten in het departement Maralpines: Saint-Cézaire-sur-Siagne, Peymeinade, Le Tignet, Spéracèdes en Cabris. Het onderzoek wordt voortgezet en volgende week begint een nieuwe statusupdate. In de tussentijd adviseren de overheidsinstanties om uit voorzorg en bij voorkeur kraanwater te verstrekken Flessenwaterspeciaal voor Mensen met immunodeficiëntie en baby’s (vooral voor het maken van babyflessen). Aan de andere kant kan stromend water nog steeds worden gebruikt voor het koken van voedsel, baden en huishoudelijke doeleinden, zoals wassen en afwassen.

Lees ook – Sinds 2020 is drinkwater verontreinigd met verboden pesticiden

Wanneer symptomen optreden, worden patiënten gecontacteerd door ARS Paca-teams om te proberen de oorsprong van mogelijke besmetting in verband met het gebruik van kraanwater te achterhalen. Zo krijgen alle ziekenhuis- en stadsraadplegingen voor gastro-enteritis speciale aandacht. “De gezondheidscontrole op drinkwater is versterkt en zal doorgaan tot het einde van deze aflevering.”verwijst in een persbericht naar de ARS en de lokale afdeling van Public Health France.

Cryptosporidiose wordt gekenmerkt door infectie van het maagdarmkanaal veroorzaakt door een parasiet met dezelfde naam. De resulterende ziekte blijft mild en de incubatietijd is gemiddeld een week. In de gevallen die in Alpes-Maritimes werden ontdekt, werd in dit stadium geen verzwarende factor vastgesteld en werden er geen ziekenhuisopnames geregistreerd.

READ  Covid-19: Waarom is SARS-CoV-2 virulenter dan andere coronavirussen?