Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Android 12L bèta beschikbaar: nieuwe functies, compatibiliteit en installatie

Je kunt Android 12L installeren om als een van de eersten dit nieuwe besturingssysteem te testen. Google heeft zojuist de eerste bèta beschikbaar gesteld.

Op 27 oktober 2021, ter gelegenheid van de Android Dev Summit 2021, onthulde Google Android 12 voor. Deze nieuwe versie van Android is anders danAndroid 12Ontworpen voor grote schermen. Het gaat om opvouwbare tablets en smartphones (evenals smartphones met twee schermen), maar ook om Chrome OS en toestellen met een extern scherm.

Wat kun je verwachten van de eerste bètaversie van Android 12L?

Voor gebruikers bevat de eerste bèta bugfixes, verbeteringen aan de gebruikerservaring en de beveiligingspatch van december 2021. Voor ontwikkelaars is dit de meest interessante plek. In feite integreert Android 12L nieuwe tools naast de officiële API’s van Android 12L (API-niveau 32).

Naast deze toevoegingen vind je de meeste features die Google al heeft beschreven in eerdere updates.

Nieuw multi-venster met taakbalk ingeschakeld

Nieuw multi-venster met taakbalk ingeschakeld

Dit omvat UI-tweaks voor grote schermen, handiger multitasken en verbeterde app-schaling.

Wat zijn de compatibele apparaten?

U kunt Android 12L op een bestand installeren Google Pixel 3a of de nieuwste pixel, zoals Pixel 6 Pro (Hoewel Android 12L later op de Pixel 6 zal verschijnen). U kunt ook Android 12L . gebruiken in Android Studio Op Mac-, Windows- of GNU/Linux-besturingssystemen.

Android 12L in emulator

Android 12L in emulator

Voor degenen die een hebben gekocht Lenovo Tab P12 ProJe kunt Android 12L op een echte tablet installeren, maar je zult nog een paar dagen moeten wachten om de specifieke bèta te krijgen.

Hoe installeer ik Android 12L bèta?

Je hoeft alleen maar te volgen deze link Om deel te nemen aan het bètaprogramma van Android 12L. U kunt systeemafbeeldingen van het apparaat krijgen vanaf hier.

READ  10 nuggets waar je maandag van gaat barsten

Ter herinnering: dit is een bètaversie, wat betekent dat je fouten, ontbrekende functies, prestatieproblemen zult tegenkomen… Kortom, begin met installeren alleen als je een ander geschikt apparaat hebt.


Om ons te volgen, nodigen we je uit om: Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en bestanden lezen en de nieuwste video’s op YouTube bekijken.