Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Algerije verwelkomt verklaringen die Parijs “respecteren” ondanks diplomatieke crisis

Op woensdag 10 november verwelkomde het hoofd van de Algerijnse diplomatie de verklaringen van de Elysee, de demonstratie.respectOp weg naar zijn land in het midden van een diplomatieke crisis, kondigde hij aan dat Algerije vrijdag zou deelnemen aan een conferentie over Libië in Parijs.

Volgens het Elyseepaleis heeft president Emmanuel Macron dinsdagSorry voor meningsverschillen en misverstanden“Met Algerije en bevestigt dat”Grootste respect voor de Algerijnse natie” En “het is geschiedenisEmmanuel Macron had Algiers boos gemaakt na verklaringen van de krant Le Monde op 2 oktober, waarin hij het regime beschuldigde.militaire politiek“Algerijns te handhaven”souvenir verhuurDoor zijn volk te dienenOfficieel verhaal” Wie is de “Vertrouw niet op feitenVolgens de krant zette hij vraagtekens bij het bestaan ​​van een Algerijnse natie vóór de Franse kolonisatie.

«In tegenstelling tot de verklaringen die aan de oorsprong van de crisis liggen, zijn deze verklaringen (van woensdag door het Elysee gedaan) redelijk en bevatten ze ideeën die respect tonen voor Algerije, zijn geschiedenis, zijn verleden en heden, en ook voor de Algerijnse soevereiniteit.Ramadan Al-Amamra kondigde, alvorens aan te kondigen, aan dat zijn land zal deelnemen aan de internationale conferentie over Libië en niet zal worden vertegenwoordigd door zijn president.

Hij verklaarde ook dat “Algerije zal deelnemen aan de conferentieInternationaal over LibiëMaar niet op het niveau van de president van de republiek», Abdelmadjid Tebboune. «De voorwaarden voor zijn persoonlijke deelname aan deze conferentie waren niet vervuld, ondanks zijn steun aan de actieve rol van Algerije naast de Libische broeders, en ondanks de verwachte vreedzame en democratische regeling van de Libische kwestie.De minister voegde daaraan toe na een bijeenkomst in Algerije van de hoofden van de Algerijnse diplomatieke en consulaire missies.

READ  Mali probeert Frankrijk gerust te stellen na einde gezamenlijke militaire operaties

“Het grootste respect voor de Algerijnse natie”

Op 3 oktober riep Algerije zijn ambassadeur in Frankrijk terug uit protest tegen de verklaringen van de krant Le Monde die het overvliegen van Franse militaire vliegtuigen naar de Sahel-regio, waar de antijihadstrijdkrachten van Operatie Barkhane zijn ingezet, verbiedt.

«President Macron respecteert de Algerijnse natie, haar geschiedenis en de soevereiniteit van Algerije“, bevestigde de Elysee dinsdag. Hij wil bilaterale betrekkingen ontwikkelen “In het belang van de Algerijnse en Franse volkeren, maar ook als antwoord op grote regionale uitdagingen, te beginnen met Libië».

Volgens de Elysee was Abdelmadjid Tebboune uitgenodigd voor de conferentie die bedoeld was om Libië uit de crisis te helpen door zich voor te bereiden op de presidentsverkiezingen die op 24 december gepland waren. Volgens Algerijnse media zal Ramtane Lamamra Algerije vertegenwoordigen op deze conferentie. Dit zal de eerste reis naar Parijs zijn door een Algerijnse ambtenaar van deze rang sinds de ambassadeur naar Parijs werd ontboden. Zaterdag waarschuwde Abdelmadjid Tebboune dat hij dat niet zou doen.”De eerste stapom te proberen de spanningen te kalmeren met zijn Franse tegenhanger, die, in zijn woorden, “Hij heropende een oud geschil op een totaal onnodige manier».

«Waarom zei hij dat? Ik denk dat het om strategische electorale redenen wasAbdel Majid Taboun toegevoegd in een interview met het Duitse weekblad vrouw.