Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Airbus geeft veel geld uit om de vliegtuigproductie te vergroten

Airbus geeft veel geld uit om de vliegtuigproductie te vergroten

Het is geen verrassing dat Airbus in het eerste kwartaal beter presteerde dan Boeing. In tegenstelling tot zijn Amerikaanse rivaal gisteren rapporteerde de Europese fabrikant donderdag groene financiële resultaten, vooral dankzij de toegenomen leveringen van commerciële vliegtuigen. Maar er is ook niets om over op te scheppen, gezien de lagere winstgevendheidsindicatoren en de hoge kasuitgaven ter ondersteuning van de toegenomen productie.

Dit was verwacht: de toename van de leveringen aan 142 commerciële vliegtuigen had een impact op het verkoopvolume. Dit is 1 miljard euro meer dan in dezelfde periode vorig jaar en ligt dicht bij de 13 miljard. Maar bovenal is het een terugkeer naar het niveau van twee jaar geleden, aangezien begin vorig jaar ingewikkeld was op het gebied van de productie van commerciële vliegtuigen. Om nog maar te zwijgen van de aanzienlijke daling van de verkoop van helikopters bij Airbus (-9%) en de verkoop van defensie en ruimtevaart steeg langzaam (+4,3%).

“We hebben de resultaten voor het eerste kwartaal van 2024 gepresenteerd in een operationele context die geen tekenen van verbetering vertoont. De geopolitieke spanningen en de spanningen in de toeleveringsketen blijven bestaan.

Commerciële luchtvaart: Airbus en zijn toeleveringsketen hebben moeite om aan alle mondiale vraag te voldoen

De winstgevendheid werd gedwarsboomd

In deze context ligt het bedrijfsresultaat (Ebit – winst vóór rente en belastingen) nog steeds boven de €600 miljoen, vergeleken met minder dan €400 miljoen in het eerste kwartaal van 2023. Dit is eerder positief. Maar Airbus vertrouwt ook op een herzien resultaat om niet-recurrente elementen, zoals de gerealiseerde kapitaalwinsten uit de gedeeltelijke verkoop van Airbus OneWeb Satellites, te verwijderen, en het resultaat is duidelijk minder bevredigend met een netto daling vergeleken met vorig jaar.

READ  Toestel staat vanaf maandag 9 augustus op TGV en Intercités met "enorme" controles, belooft SNCF

Dit verhindert niet dat de nettowinst dit kwartaal stijgt naar 595 miljoen euro.

Net zoals Boeing een dag eerder had gedaan – dat in één kwartaal minstens 4 miljard dollar aan contanten verbrandde – boekte Airbus een grotendeels negatieve vrije kasstroom. De Europese vliegtuigfabrikant werd gedwongen contant geld ter waarde van 1,8 miljard euro te verbranden, het dubbele van het bedrag vorig jaar in dezelfde periode. Maar in tegenstelling tot zijn Amerikaanse rivaal, die kampt met kwaliteitsproblemen, gaat het vooral om het ondersteunen van de toegenomen productie. Airbus geeft dit aan in een persbericht “Dit weerspiegelt vooral de geplande voorraadopbouw als gevolg van de implementatie van de opvoering van alle programma’s.”.

Vliegtuigproductie: Airbus legt de lat hoger, Boeing stort in

Het aantal A350-vliegtuigen zal toenemen tot 12 vliegtuigen per maand

Guillaume Faury was ook blij met het goede zakelijke momentum aan het begin van het jaar: “We begonnen 2024 met sterke orders in al onze activiteiten. » Genoeg om de branden voor de A350 de komende jaren nog een stap verder te brengen.

Het sterke momentum van widebody ondersteunt onze beslissing om de productiesnelheid van de A350 te verhogen naar 12 vliegtuigen per maand in 2028. Onze opschalingsplannen gaan door, ondersteund door investeringen in ons productiesysteem terwijl we voortbouwen op onze kernpijlers van “Veiligheid, Kwaliteit, Integriteit, Compliance en Beveiliging.” .

Airbus noteerde zelfs een stijging van zijn nettobestellingen met 170 eenheden, zonder enige annulering. Bovenal is het orderboek met maar liefst 71 A350-vliegtuigen toegenomen. Het heeft zojuist de verkoop aangekondigd van 30 A350-900-vliegtuigen aan de Indiase lagekostenmaatschappij Indigo.

READ  Biden ontvangt technische leiders die training en investeringen aankondigen