Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Acteur en muzikant David McCallum, van The Great Escape tot NCIS – Libération, is overleden

Acteur en muzikant David McCallum, van The Great Escape tot NCIS – Libération, is overleden

De Britse acteur, die bekend stond om zijn rol als forensisch arts ‘Ducky’ in de serie ‘NCIS’ of de rol van Ilya Kuryakin in ‘Very Special Agents’, stierf op maandag 25 september op 90-jarige leeftijd in een Ziekenhuis in New York.

Hij heeft tientallen rollen gespeeld en vele levens gehad, zowel op het scherm als achter de microfoon. Britse acteur en muzikant David McCallum, vooral bekend van zijn rol als forensisch arts “Ducky” in de serie NCISHij stierf op 90-jarige leeftijd in een ziekenhuis in New York, meldden verschillende Amerikaanse media op maandag 25 september.

Hij werd in de jaren zestig bekend bij het grote publiek door in de serie de mysterieuze Sovjet-geheimagent Ilya Kuryakin te spelen. Zeer bijzondere agenten. De serie duurde slechts vier jaar, maar zijn karakter volgde hem voor het leven. “Het is al meer dan dertig jaar geleden, maar ik kan niet ontsnappen.”kondigde L aan De New York Times In 1998. Voordat David McCallum zijn carrière in de Verenigde Staten begon, studeerde hij aan de prestigieuze Royal Academy of Dramatic Art in Londen. Zijn eerste optreden in de bioscoop was in 1963 De grote ontsnappingsamen met Steve McQueen in het bijzonder.

Een tweede leven

In de jaren zestig ontwikkelde dit glamoureuze icoon, met haar dikke blonde haar en opvallende coltrui, ook haar muziekcarrière. Samen met producer David Axelrod nam hij vier jazzalbums op waarin hij verschillende instrumenten bespeelde maar niet zong. Het bekendste nummer waaraan hij wordt toegeschreven is zonder twijfel de randdat een tweede leven kreeg en het beroemdste staaltje Amerikaanse rap werd Volgende aflevering Door Dr. Dre.

READ  Quinté PMU - PRIX DU PALAIS DES GLACE TEKEN 30 JUNI 2022

McCallums acteercarrière beleefde ook een renaissance. Sinds 2003 begon hij zijn rol als Dr. Donald “Ducky” Mallard, een forensisch specialist bij de US Naval Criminal Investigative Service, NCIS, in de gelijknamige serie. Het is een echte hit, miljoenen kijkers in de Verenigde Staten en over de hele wereld zullen het volgen, en het zal gedurende twintig seizoenen op de Amerikaanse televisie worden uitgezonden.

Met zijn kenmerkende strikjes verscheen het personage in alle afleveringen op één na van de eerste vijftien seizoenen, voordat hij vanaf seizoen zestien sporadisch verscheen. Peter vertelde CBS dat David McCallum de autopsie had kunnen uitvoeren “Gebaseerd op zijn decennialange onderzoek naar zijn rol bij NCIS.”. “Hij was gefascineerd door wetenschap en cultuur, en hij zette deze passies om in kennis.”Zijn zoon zegt nog een keer terwijl hij hallo zegt tegen wie het ook was “De aardigste, meest geweldige, meest geduldige en liefdevolle vader.”.