Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

250 meter traject van de pijpleiding “Dammar” op de gasleiding Nord Stream 1

De subversiehypothese wordt gevormd. a uitrekken onder water Ongeveer 250 meter Vanaf de gasleiding Nord Stream 1 “vernietigd”, volgens de eerste elementen van de inspecties uitgevoerd door het bedrijf dat actief is in gasbuisNa de bomaanslagen op 26 september.

“Er zijn boorgaten (…) ontdekt op de zeebodem op een afstand van ongeveer 248 meter van elkaar”, zei Nord Stream, dat voor het grootste deel in handen is van de Russische Gazprom-groep, woensdag in een verklaring.

Moskou beschuldigde Londen

Op 26 september werden vier grote lekken ontdekt in de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2, twee in Zweden en twee in Denemarken. Het Zweedse Openbaar Ministerie, dat enkele dagen na het incident een onderzoek opende, ondersteunt de hypothese van sabotage. Ook Duitse en Deense justitiële autoriteiten zijn bij de onderzoeken betrokken.

Sinds het conflict in Oekraïne staan ​​de twee pijpleidingen, die Rusland met Duitsland verbinden, in het middelpunt van geopolitieke spanningen, na het besluit van Moskou om de gaslevering aan Europa te verminderen als vergelding voor de westerse sancties.

De oorsprong van de explosies blijft een mysterie, waarbij Moskou en Washington elke verantwoordelijkheid ontkennen. Het Kremlin beschuldigde Londen maandag en zei dat de sabotage “geregisseerd en gecoördineerd” was.

READ  Kiev beweert 88 steden heroverd te hebben op Russische troepen in de regio Cherson...