Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zwitserland blijft het meest aantrekkelijke land ter wereld voor talent, Frankrijk 19

Volgens binnen, “Europese landen domineren de top 25”. Dennis Rudy / stock.adobe.com

Frankrijk, dat al een decennium gestaag vooruitgaat in de Global Talent Competitiveness Index, bevindt zich nog steeds in dezelfde positie als vorig jaar.

Zwitserland blijft het land dat het meest waarschijnlijk talent zal aantrekken, produceren en behouden, volgens de 2022-editie van de Global Talent Competitiveness Index (GTCI) die donderdag is gepubliceerd door INSEAD, het Portolans Institute en het Human Capital Leadership Institute. Rechts achter u volgt u Singapore, Denemarken en dan de Verenigde Staten. Het is de eerste keer dat het Scandinavische land de top drie betreedt. “Europese landen domineren top 25” Uit deze ranglijst die 133 landen onderzocht, worden de instellingen benadrukt.

We moeten nog wachten op de 19e plaats om Frankrijk te zien aankomen; Zelfde als vorig jaar. “Gedurende 10 jaar, met uitzondering van 2017, is de positie van Frankrijk voortdurend verbeterd, wat een beter concurrentievermogen weerspiegelt”Welkom bij Bruno Lanvin, medeoprichter van Index bij Insead, de prestigieuze instelling voor hoger onderwijs. Merk op dat China naar de 36e plaats klom, “Word het meest competitieve middeninkomensland voor talent”.

Het resultaat van Frankrijk is vooral te verklaren omdat het tot de top tien behoort op het gebied van talentproductie (9e plaats). Dit is volgens het onderzoek gebaseerd op kwalitatief goed onderwijs (de vijftiende); Maar het is vooral een van de wereldleiders in (IV) life coaching, ook voor leidinggevenden. Frankrijk is ook in een goede positie Professionele en technische vaardigheden. Aan de andere kant laat de balans een vertraging zien van het leerlingwezen en de beroepsopleiding, wat erg laat is in vergelijking met andere Europese landen, zoals Duitsland of Zwitserland, ook al hebben ze zich de afgelopen drie jaar aanzienlijk ontwikkeld. Bovendien is de flexibiliteit van de arbeidsmarkt nog steeds minder dan die van de buurlanden. Ten slotte zijn er enkele zorgen over het huidige tekort aan vaardigheden en de moeilijkheid om gekwalificeerde werknemers te vinden (43e gerangschikt op het gebied van inzetbaarheid).

READ  Zijn buren vroegen hem om het geluid te verminderen met zijn geweer, dus doodde hij 5 mensen

kwaliteit van het leven

Dat laten de indicatoren ook zien “Frankrijk is een fijn land om in te wonen, en sommige middelgrote steden trekken echt talent aan”, bevestigt Bruno Lanvin. Het Franse probleem is meer dan het vermogen om talent aan te trekken, “De laagst gerangschikte column in Frankrijk”, aldus de studie. Wat suggereert dat het zou kunnen verbeteren met meer “uiterlijke openheid” naar buitenlands talent (Frankrijk op de 22e plaats) en meer “interne openheid” (26). “Dankzij een grotere tolerantie jegens minderheden en immigranten”, Studie notities. Bruno Lanvin haalt het voorbeeld van Canada aan in het initiatief Search for Foreign Residents. Om in de behoefte aan mankracht te voorzien, bedacht de staat zelfs een plan om meer werknemers te vinden en meer gekwalificeerde buitenlanders aan te trekken in belangrijke activiteitensectoren, zoals productie en gezondheidszorg. Frankrijk begint net in deze richting te bewegen. De ministers van Arbeid en Binnenlandse Zaken, Olivier Dusupet en Gerald Darmanin, hebben woensdag aangekondigd dat ze overwegen om meer met migrerende werknemers in zee te gaan om de werkgelegenheidsproblemen die twee jaar geleden in Frankrijk uitbraken, te overwinnen. Dit omvat met name de opstelling van een verblijfsvergunning.Werken in een stressvolle situatie“.


zie ook Immigratie: Darmanin roept op tot ‘bestrijding van sociale zwaartekracht’ voor Mayotte