Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zijn foto van de Melkweg, genomen in de Dordogne, is over de hele wereld verspreid

Zijn foto van de Melkweg, genomen in de Dordogne, is over de hele wereld verspreid

Logisch als je weet dat Julien Luton, afkomstig uit Arras (Pas de Calais), archeologie studeert. “Ik doe een master in Bordeaux, maar Stade Périgord. Ik schrijf een scriptie over gebeeldhouwde stenen uit de paleolithische periode. Ik heb twee weken doorgebracht in Les Eyzies en mijn doel was om de Melkweg te fotograferen. Ook op zaterdag Op 21 januari, op een heldere nacht zonder mist en zonder maan, ging de jonge fotograaf op weg naar Thonac. “Ik heb deze plek gezien”, gaf hij toe.

Foto van een komeet die dezelfde nacht is genomen.

Julian Lutin

40 foto’s

Al snel besefte Julien Luton dat hij getuige was van een ongewoon fenomeen: “Het was de eerste keer dat ik een atmosferische gloed van deze intensiteit zag. Het is volledig nieuw, ik kreeg veel feedback van specialisten over de hele wereld. Hij was daar ongeveer een uur.

“Het idee is om heel lang te pauzeren om zoveel mogelijk licht binnen te halen, en dus meer informatie. Als je lang blijft waar ik ben, zie je een streep achter de sterren, want de aarde houdt draaien”, zegt de betrokkene. Zo is de foto die hij deelde op sociale media een samenvatting van 40 foto’s. “Ik houd één minuut per opname aan. Een panorama van 180 graden is ongeveer 500 miljoen pixels.”

READ  Google Drive-beperkingen die je ineenkrimpen