Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ze installeren in wooneenheden is een uitdaging

Slechts 2% van de wooneenheden in Frankrijk is uitgerust, voor bijna 10.000 plaatsen. Deze aantallen zijn nog steeds laag, ondanks het recht op plug-in in 2011, waardoor elke mede-eigenaar op eigen kosten een plug voor zijn auto kan installeren. Dit gebrek aan privĂ©stations In massawoningbouw blijft een groot obstakel voor elektrificatie van auto’s.

Installatie kost niets op het condominium: de eigenaren betalen voor hun eigen station, en subsidies dekken de rest. Want naast het individuele station is het nodig om collectieve infrastructuren te financieren, zoals kabels en soms gemeenschappelijke meters. De financiering van deze apparatuur is altijd een twistpunt geweest voor de flats die er tot voor kort voor moesten betalen.

Mathias Lafont, opleidingsdirecteur bijFranse Elektriciteitsfederatie (UFE).

deze ontwikkeling versnellen

Er zijn hulpmiddelen voor eigenaren, flats en exploitanten: Logvolt-gebiedenGelanceerd door de Landbank, het kantoor van de depot, financiert ze alle collectieve uitgaven; Advenir .apparaatgefinancierd door een jaarlijkse envelop van openbare middelen en geleid door de Nationale Vereniging voor de ontwikkeling van elektrische mobiliteit (Avere-Frankrijk), dekt de helft van dat bedrag.

Verschillende start-ups in deze sector (Bornes Solutions, Zeplug of Park’n Plug) bevestigen dit: de vraag naar apparatuur in massawoningbouw is booming. Ze schatten dat een miljoen plaatsen snel verwerkt kunnen worden. De resterende vergoeding voor een particulier na hulp ligt volgens hen tussen de 700 en 900 euro. Maar het gaat nog steeds niet snel genoeg.

44% van de Fransen woont in groepswoningen, maar “70% van de particuliere stations zijn in individuele woningen”, aldus ClĂ©ment Molizon, afgevaardigde-generaal van Avere-France.

READ  Disney+ wordt gratis gelanceerd op Freebox Delta met Player Devialet, inclusief abonnement van 6 maanden

Om deze ontwikkeling te bespoedigen, moet een langverwacht besluit Enedis, de netbeheerder, in staat stellen om woningen te voorzien van opladen, zonder ze te laden, en om kosten te integreren in het Elektriciteitstransmissietarief (Turpe). “Oneerlijke concurrentie”, waarbij de particuliere installatie terloops aan de kaak wordt gesteld.

Personeelstekort

Enedis verwacht “duizenden, en dan tienduizenden nieuwe orders, zodra het decreet is goedgekeurd”, benadrukt Olivier Huet, projectmanager voor oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in de collectieve appartementsgebouwen van Enedis.