Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weer: Hoe red je je tuin na een hittegolf en droogte?

Weer: Hoe red je je tuin na een hittegolf en droogte?

Hoe red je een tuin die recordtemperaturen heeft geleden en de hele zomer geen druppel water heeft gezien?

We moeten je eraan herinneren hoe warm het deze zomer was? Tussen recordtemperaturen en droogte werden botanische tuinen, lusthoven, balkons en gazons beschadigd…

Kun jij je tuin na deze zomer nog redden?

We moeten eerst kijken welke planten het beste hebben doorstaan; Houd de conditie van de twijgen in de gaten, knip droge twijgen, snoei droog blad en bewaar alleen de knoppen.

Bedekken en schrapen

De meest effectieve remedie is irrigatie en het is duidelijk dat de regen van de afgelopen dagen heilzaam is. Het is noodzakelijk om te voorkomen dat dit water verdampt en om het goed te laten wegsijpelen Bedek de grond met mulch. Gebruik alleen natuurlijke mulch, kunststof panelen zijn zeer schadelijk voor de bodem in het bijzonder en het milieu in het algemeen.

Schraap de grond ook om regenwater rond de wortels te laten sijpelen, want na uitdroging is de grond erg hard.

Oppervlak

Je kunt je potplanten ook plat maken. Dit betekent het toevoegen van een beetje verse grond of compost. Dit vergroot het waterhoudend vermogen en stimuleert de plantengroei.

Natuurlijk zullen mediterrane planten en planten die op hoogte groeien de voorkeur hebben voor toekomstige aanplant. Ze zijn resistenter, hebben minder water nodig en zijn geschikt voor extreme winters of hittegolven. Bovendien groeit het op moeilijke gronden.

flexibele gazons

Met betrekking tot weiden hebben ze een verbazingwekkend vermogen om te regenereren. En op plaatsen waar dit niet het geval is, volstaat het om opnieuw te zaaien. Kies de meest resistente soort: rood zwenkgras, schapenzwenkgras, tall groom, Kentucky bluegrass …

READ  Pas op voor deze lijst met "gevaarlijke" web-add-ons die vol bugs zitten

Denk eraan om het gras hoog genoeg te maaien en geef de voorkeur aan machines die fijner gemalen maaisel in de mulch op het gazon achterlaten, dit voorkomt dat het verder uitdroogt.

Het moeilijkste wat overblijft is de moestuin. Wat verloren is, is voor altijd verloren. Ideaal voor de toekomst zou zijn om een ​​wateropvangbak of een opvangbak voor regenwater te hebben.