Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat doen “Chinese politiebureaus” in Amsterdam en Rotterdam?

Op 25 oktober heeft de televisiezender [RTL News](RTL Nieuws) en onderzoekssite Follow the Money hebben de resultaten gepubliceerd van onderzoeken naar twee Chinese ‘politiebureaus’ die sinds 2018 in Nederland actief zijn: een in Amsterdam en de andere in Rotterdam. “Officieel”, volgens de twee media, zullen de twee posten assistentie verlenen aan Chinese staatsburgers bij het verkrijgen van officiële documenten zoals rijbewijzen. Maar de Nederlandse autoriteiten, die onmiddellijk reageerden, waren niet eens op de hoogte van het bestaan ​​van dergelijke diplomatieke relais, als die bestonden. Peking heeft niets aangekondigd.

In feite zouden deze locaties dienen als bewakingssites voor de Chinese diaspora, met name gericht op politieke tegenstanders. Niet alleen dat

Nederland Wie zal lijden als journalisten vertrouwen op het werk van Safeguard Defenders, een Spaanse NGO die in september een rapport in het Frans publiceerde met de titel “Le 110 d’Outre-mer” (politie). Volgens de NGO zijn er 54 Chinese politiecentra over de hele wereld: de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Argentinië, Nigeria, Tanzania, het Verenigd Koninkrijk en zelfs Frankrijk. Er zullen er drie zijn in Parijs.

Om deze Twitter-inhoud te bekijken, moet u cookies accepteren Sociale websites.

Deze cookies stellen u in staat om de sociale netwerken waarmee u bent verbonden rechtstreeks te delen of erop te reageren, of om inhoud te integreren die oorspronkelijk op deze sociale netwerken is geplaatst. Ze stellen sociale netwerken in staat om uw bezoeken aan onze sites en apps te gebruiken voor personalisatie en advertentietargeting.


In een interview met RTL Nieuws legt een jonge Chinees uit Rotterdam van in de twintig uit dat hij in 2019 het regime bekritiseerde en zijn steun gaf aan pro-democratische bewegingen in Hong Kong op sociale netwerken. Om vervolging te voorkomen vluchtte hij uit China en werd hij als vluchteling naar Nederland gebracht. De druk van de Chinese autoriteiten is echter niet afgenomen. Hij ontving vernederende berichten en doodsbedreigingen via de telefoon van het centrum in de stad. Legt dagelijks meer en meer gebruikelijke procedures uit

NRC. Zelfs in het buitenland houdt Peking zijn burgers in de gaten, met name verbannen fraudeurs en dissidenten van vluchtelingen door te dreigen hen aan te moedigen terug te keren, waardoor hun families bepaalde rechten worden ontnomen om in China te blijven.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken hekelt de “absoluut valse” informatie, maar op het politiebureau in Rotterdam woont in ieder geval daadwerkelijk een Chinees gezin. Een man die een ex-soldaat is, zijn vrouw en hun twee kinderen geboren in Nederland. Een sobere gevel, met verduisterende gordijnen voor alle ramen. Een journalist

Algemeen Hondenplot Daar ontmoette hij zijn 25-jarige zoon. Hij legt uit dat zijn vader apparatuur en meubilair verkoopt voor Aziatische restaurants. Hij zegt dat deze beschuldigingen zinloos zijn. Maar zo zien de Nederlandse autoriteiten het niet. Volgens

Uit de TelegraafZe lopen het risico gedeporteerd te worden.

Zal de Formule 1 gerechtigheid krijgen voor zijn banden met Bahrein?

Het is jaren geleden

Formule 1“(De verschillende organisaties die deze motorsport organiseren) zijn bekritiseerd vanwege hun keuze om zich open te stellen voor landen met democratische handicaps. Onder hen,

Bahrein Heeft sinds 2004 een race gehouden en heeft talloze mensenrechtenschendingen gehad. In 2021 riep de Britse kampioen Lewis Hamilton de baas van het bedrijf, Stefano Dominicali, op om de problemen in twijfel te trekken, samen te werken met de Golfmonarchie en te overwegen om uit de race te stappen. Dominicali weigerde. Een paar maanden later, in februari 2022, tekende hij een verlenging van de Grand Prix van Bahrein tot 2036. Een platencontract, waarvan het bedrag niet openbaar werd gemaakt.

De

Voogd En dit

Midden-Oosters oog De in Londen gevestigde NGO Baird (Bahrain Institute for Rights and Democracy), heeft een klacht ingediend in het Verenigd Koninkrijk.

OESO, tegen de Formule 1. Hij werd beschuldigd van “sporten wassen”, met andere woorden, de laksheid van het regime bij willekeurige arrestaties en marteling van burgers. Het dient als een wereldwijde showcase voor de monarchie, vooral tijdens de Formule 1 Grand Prix.

Middle East Eye doet specifiek verslag van de getuigenissen van twee vrouwen, Naja Youssef en Hajar Mansour, die in 2017 hun leven zagen veranderen vanwege hun ras. De eerste vrouw werd 2 jaar gevangengezet en gemarteld omdat ze kritiek had op de Grand Prix op Facebook. Mail. Ten tweede onderging een mensenrechtenactivist drie jaar lang hetzelfde lot. Ze hopen dat de klacht door de OESO wordt ontvangen en tot sancties zal leiden, misschien wel het enige effectieve drukmiddel op de Formule 1.

In Canada is het kiezen van de juiste gasten belangrijk in de politiek

Er werd weinig controverse gemeld in de Canadese pers, met name op de site

Radio-Canada. Op 26 oktober keerde de traditionele “troontoespraak” in de provincie Saskatchewan terug naar het parlement, tijdens een toespraak van het hoofd van de lokale overheid die de hoofdlijnen van zijn aanstaande actie aan de vertegenwoordigers presenteerde. De laatste, een conservatief, was bijzonder kritisch over het optreden van de centrale regering van de premier

Justin TrudeauHij beschuldigde hem ervan te zachtaardig te zijn tegen criminelen, vooral wapenmoordenaars.

Een publiek dat door haar partij was uitgenodigd om de toespraak bij te wonen: de 84-jarige Colin Thatcher, lang geleden een lokale minister. Maar bovenal zat hij 22 jaar in de gevangenis voor het slaan en doodschieten van zijn vrouw in 1983. “De kiezer en de vriend” De vice-kanselier die hem voor de zitting had uitgenodigd, maakte gisteren eindelijk bekend: “Achteraf zie ik het als een inschattingsfout.”.