Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Washington belooft het mysterie op te lossen van het “Havana-syndroom” dat diplomaten plaagt

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken beloofde vrijdag 5 november dat:alle licht laten schijnen” Op “Havana-syndroom‘, een mysterieus kwaad dat Amerikaanse diplomaten over de hele wereld treft, soms vergeleken met ‘sonische aanvallenSommigen schrijven het toe aan Rusland.

Hij kondigde de benoemingen aan van ervaren diplomaten: Jonathan Moore, die verantwoordelijk zal zijn voor de coördinatie van de reactie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en Margaret O’Hara, die ervoor zal zorgen dat iedereen die symptomen meldt, passende medische zorg krijgt.

die”abnormale gezondheidsongevallenZoals ze in administratief jargon worden genoemd, verscheen het voor het eerst in Cuba in 2016, waar Amerikaanse diplomaten, na het horen van hoge stemmen, begonnen te klagen over ernstige migraine, duizeligheid of misselijkheid. Er werd hersenbeschadiging geconstateerd. Sindsdien zijn er back-to-back gevallen gemeld in China, Duitsland, Australië, Rusland, Oostenrijk en zelfs in Washington.

Wees niet bang voor ‘stigma’

Het ministerie van Buitenlandse Zaken weigert een schatting te geven van het aantal getroffenen. “200 gevallen zijn gemeld“Bevestigd of vermoed”, zegt een bron die bekend is met de zaak tegen AFP. Sommigen hebben in het verleden publiekelijk geklaagd dat ze niet serieus genoeg worden genomen.

Daarentegen riep Anthony Blinken vrijdag elke betrokken diplomaat op om naar voren te komen zonder angst voor blootstelling.”stigma“Beklim Dis niet”negatieve gevolgen». «Wij allemaal in de regering van de Verenigde Staten, en vooral in het ministerie van Buitenlandse Zaken, zijn absoluut vastbesloten om de oorzaak en de daders van deze incidenten te belichten, zorg te dragen voor de getroffenen en onze collega’s te beschermen.“, Hij zei. “We vertrouwen op alle capaciteiten van onze inlichtingendiensten. We nemen de beste wetenschappelijke geesten aan, binnen de afdeling maar ook in het buitenland» slagen.

READ  In een brief uitten bewoners hun bezorgdheid over het vervallen gebouw

Hij zei dat de vermeende slachtoffers sinds vorige maand in zorg waren in het Johns Hopkins University Hospital, een bekende faciliteit in Baltimore, in de buurt van Washington. Diplomaten ondergaan nu uitgebreide neurologische, audiologische en oogheelkundige onderzoeken voordat ze naar het buitenland vertrekken.”Om een ​​vergelijkingsbasis te hebben als ze later een abnormaal gezondheidsincident meldenDe minister van Buitenlandse Zaken lichtte het nader toe. Vanaf het begin aarzelden Amerikaanse functionarissen, waarbij sommige functionarissen de symptomen bagatelliseerden die soms aan stress worden toegeschreven, en anderen privé de mogelijkheid van radiogolfaanvallen aanhaalden en sceptisch stonden tegenover landen als Rusland.

Maar deze hypothese wordt ook in twijfel getrokken door sommige wetenschappers, die onwaarschijnlijk beschouwen als een veelvoorkomende oorzaak van alle gerapporteerde gevallen.